Najdzel3000 napisał/a:
Jedyne co chciałem powiedzieć, to że hipokryzją jest wyzywanie ludzi od złodzieji, samemu prawdopodobnie korzystając z pirackiego oprogramowania (nie wkręcisz mi, że windowsa, wszystkie programy, gry i muzykę posiadasz legalnie, panie Pink).
Nie gram w gry, gdyż nie mam na nie czasu. Muzyki na dysku nie mam, gdyż posiadam playlistę na youtubie (10 mb internet bo właściciela mojego mieszkania stać ! ) . A co do windowsa i oprogramowania to jak najbardziej posiadam legalnego. Żeby dolna część kopary spadła Ci do gleby z niedowierzania, poczytaj sobie to co jest w linku.
microsoft.com/poland/edukacja/faq.aspx
Uczelnia zapewnia mi profity, dzięki czemu jestem większym fanboyem microsoftu. I po skończonych studiach chętnie zainwestuję pieniądze w windowsa i oprogramowanie, które będzie przydatne dla mojej przyszłości.
Żeby nie było, ze jestem czysty jak łza. Jedyne co ściągam z internetu 3x w tygodniu, to tasiemcowe anime, które nie jest nawet dostępne w Polsce. Po wprowadzeniu ACTY jedynie do tego będą mogli mi się dopierdolić.
Po obejrzeniu usuwam z dysku, bo chcąc nie chcąc 120 GB szału nie robi. A aplikacje, które używam na potrzeby uczelni zajmuja mi 2/3 przestrzeni dyskowej.
Owszem ściągałem w życiu spora ilość materiałów, ale teraz z szacunku do twórców tego nie robię. Bo nigdy nie zapomnę ile trudu i czasu trzeba włożyć w napisanie oprogramowania. Jebane programy sortujące ciągi znaków zajmowąły mi nieraz cały dzien pisania kodu, przekleństw, wyzwisk i furii. I był to jeden pliczek który zajmował zaledwie 1 MB. Co mam w takim razie powiedzieć o twórcach gier, którzy projektuja gry, zajmujące kilka GB przestrzeni dyskowej ?
Najdzel3000 napisał/a:
Co do idiotycznego zarzutu czym jest ACTA... hehehe wiem co to jest, ale widzę, że swoje i tak będziesz gadał. I powtórzę po tych mądrzejszych - ACTA może ograniczyć twoją, moją, naszą wolność słowa w internecie. Już nawet niezbyt lotni polscy politycy mówią o tym w telewizji czy radiu. Wiedziałbyś, gdybyś wstał sprzed kompa. Pzdr.
W jaki sposób ograniczy moją wolność słowa ? Wypowiedzi na forach nei będą zabronione. Jedyne co ograniczy, to możliwość odtwarzania/ściągania/dzielenia sie plikami w sieci. To, że ta ACTA wypierdoli w kosmos strony , które kopiują od siebie nawzajem treści z jednego źródła to mnie to nie interesuje. Pomijam już fakt, że gimbaza patrzy sie na ACTĘ przez pryzmat internetu, a nie wszystkich zapisów, które są w niej ustanowione.
Więc lecisz dalej złodzieju gier i oprogramowania, które można kupić na terenie UE.