Bambi. napisał/a:
Tyś to chyba z nonsensopedii zaczerpnął te mądrości swoje.
Janosik, bohater słowackich i polskich legend, to postać autentyczna. Jerzy Janosik żył w latach 1688-1713, był duchownym, dopóki ojca, biednego górala, nie pobili żandarmi, a matki nie spalono w chacie. Zrzucił wtedy sutannę, zebrał bandę górali i mścił się na zabójcach. Wydał go jeden z towarzyszy za sporą sumę pieniędzy i w 1713 roku zbójnika powieszono za żebro na haku
kurwa jego mac
ja ci wklejam tekst zgodny z wikipedia(ze strony
blogtechniczny.blogspot.com/2011/03/janosik-historia-prawdziwa.html akurat, ale pokyrwa sie z innymi zrodlami), a ty mi wklejasz streszczenie serialu i jeszcze piszesz o madrosciach??? brak sil na takich ludzi
@pinkrose
a co z sadistikiem?? jak acta wejdzie to papa sadistic, bo sam tu utwory muzyczne wrzucalem. nie mowiac o artykulach, filmach krotkometrazowych i tysiacu innych rzeczy, ktore pod to podlegaja, a sa tu wrzucane nagminnie.
zreszta zabranianie komus uzywania plikow, jezeli nie czerpia z tego zadnych korzysci materialnych, ani nie pozbawiaja innych mozliwosci korzystania z tych plikow tym bardziej, ze uzytkownik jest kilka tysiecy razy biedniejszy od tego kto jest "okradany"(mimo, ze nikt nie jest okradany, bo dalej to ma) jest w mojej definicji skurwysynstwem. nie mowiac juz o naduzyciach bo biorac za przyklad taki portal jak ten, gdzie ktos niewygodny pisze niewygodne tresci, to wystarczy, ze ktos podstawiony wrzuci cos bronionego prawem autorskim i papa niewygodne tresci
nie mowiac juz o tych watpliwych kwestiach, jak patentowanie nasion modyfikowanych genetycznie(tylko jeszcze nie wiem jak z tym jest bo strasznie mi zamula tego twojego linka)
edit: i jeszcze moge skumac nielegalne oprogramowanie, za to mozna byc karanym i zreszta jest sie karanym nawet teraz. ale muzyka, filmy czy cos sa wartoscia kulturowa. i teraz zeby zrobic niekomercyjny smieszny film do internetu, czy kompilacje wypadkow, czy nawet zbior fotek z wakacji i chcesz pod to jakis pasujacy podklad dzwiekowy, bedzie sie trzeba najpierw ubiegac o prawa. serwisy beda musialy potem weryfikowac czy prawa zostaly uzyskane, bo inaczej trzeba bedzie zbanowac uzytkownika, bo inaczej zamkna im strone i jeszcze pociagna do odpowiedzialnosci karnej. nieciekawie to brzmi
dziecko w szkole kopiujace strone podrecznika od kolegi w szkolnym punkcie ksero(bo go nie stac na jego wlasny) tez jest jebanym zlodziejem i powinno sie zamknac cala jego szkole co??
edit2: przejrzalem to troche na odwal sie, ale co mnie wkurwia:
article 3.3
1)(mor: 4.)"parties shall put in a place a special allocation fund to finance ACTA initiatives to capacity building and technical assistance" czyli juz pierwsze koszta na nowe sluzby
2)(mor: 5.)"b)training professionals in charge of a protection of the rightholders involved in the protection on intellectual property"
czyli mamy jeszcze tworzyc dodatkowe sluzby do bronienia interesu okreslonej grupy?? dobrze rozumiem? za czyje pieniadze chca to robic?? chyba wszyscy wiemy
3)to na samym starcie zaznaczone, ze ten dokument ma pozostac tajny, juz jebie gownem
4)dogaduje sie europa z usa japonia i paroma innymi, a my potem bedziemy musieli przystac na to, co komisja europejska nam wymysli