Nie wiem czy jesteś upośledzony,czy jaki co... <dalsze pierdolenie oszołoma>
hej ateiści bóg istnieje, zgodnie z waszymi przewidywaniami jest to mały wszechmocny krasnoludek, który mieszka w galaktyce UDFy-38135539 oddalonej od ziemi o 600 000 000 kilometrów. i co karły intelektualne? niech mi teraz któryś tam poleci i najebie zdjęć żeby udowodnić, że się mylę a z chęcią ja i miliony katoli zostaniemy ateistami tak chujowe jest wasze myślenie, ludzi których horyzonty sięgają kanapy i telewizora, a chcą uczyć innych co jest prawdziwe, a co nie w życiu i wszechświecie.
ateiści są o tyle obrzydliwi, że zarzucają innym indoktrynację dzieci. a jeśli dziecko urodzi się w społeczeństwie ateistycznym, i będzie mu wkładane do głowy w kółko, że boga nie ma to już nie będzie indoktrynacja. zwłaszcza, że cały spór jest śmieszny, gdyż istnienia boga nie da się ani wykluczyć ani potwierdzić w końcu to kwestia wiary. to tak jak z kobietą swojego życia, po prostu się wie że to ta i już dzieciaczki. argument o wyznaniach i przynależnościach etnicznych jest w chuj zjebany, bo religia religią wymyślają ją ludzie i nie ma nic wspólnego z wiarą. a kwestie istnienia absolutu rozważają również filozofowie. co ciekawe nawet niektóre pierwotne ludy ameryki południowej miały wyznania monoteistyczne. ogólnie żaden ateista nie jest w stanie wytłumaczyć dlaczego na świecie nie ma żadnej grupy etnicznej, która w ogóle nie wykształciłaby wierzeń, mimo, że niektóre z nich rozdzielał ocean. co ciekawe nawet koran zakłada, że chrześcijanie i żydzi dostąpią zbawienia, tylko będzie im je trochę trudniej osiągnąć. generalnie gdyby podliczyć te 3 religie to większość ludzi na świecie wierzy w tego samego boga. a to jaka jest liturgia, obrzędy, tradycje niewiele zmienia, bóg jest jeden i ten sam dla wszystkich ludzi. to tak jak z pierogami czy je usmażysz, czy ugotujesz, nadzienie pozostanie to samo. bóg jest jeden, a wiara to dar, tylko głupcy rozważają wszystko swoim ułomnym ludzkim rozumem. żałosne intelektualne karły z niedorozwojem intelektualnym. Więc krzyczcie ateiści o krasnoludkach i czepiajcie się drobnostek, zapisków o kamieniowaniu kobiet, które od 2012 lat są już nieważne, a i tak nic nie zmienicie, bo bóg tak skonstruował świat, że Messi czyni znak krzyża na oczach setek milionów ludzi, a nieudolne cipy obrażają katoli na sadisticu.
hej ateiści bóg istnieje, zgodnie z waszymi przewidywaniami jest to mały wszechmocny krasnoludek, który mieszka w galaktyce UDFy-38135539 oddalonej od ziemi o 600 000 000 kilometrów. i co karły intelektualne? niech mi teraz któryś tam poleci i najebie zdjęć żeby udowodnić, że się mylę a z chęcią ja i miliony katoli zostaniemy ateistami
tak chujowe jest wasze myślenie, ludzi których horyzonty sięgają kanapy i telewizora, a chcą uczyć innych co jest prawdziwe, a co nie w życiu i wszechświecie.
ateiści są o tyle obrzydliwi, że zarzucają innym indoktrynację dzieci. a jeśli dziecko urodzi się w społeczeństwie ateistycznym, i będzie mu wkładane do głowy w kółko, że boga nie ma to już nie będzie indoktrynacja.
zwłaszcza, że cały spór jest śmieszny, gdyż istnienia boga nie da się ani wykluczyć ani potwierdzić w końcu to kwestia wiary. to tak jak z kobietą swojego życia, po prostu się wie że to ta i już dzieciaczki.
argument o wyznaniach i przynależnościach etnicznych jest w chuj zjebany, bo religia religią wymyślają ją ludzie i nie ma nic wspólnego z wiarą. a kwestie istnienia absolutu rozważają również filozofowie. co ciekawe nawet niektóre pierwotne ludy ameryki południowej miały wyznania monoteistyczne.
ogólnie żaden ateista nie jest w stanie wytłumaczyć dlaczego na świecie nie ma żadnej grupy etnicznej, która w ogóle nie wykształciłaby wierzeń, mimo, że niektóre z nich rozdzielał ocean.
co ciekawe nawet koran zakłada, że chrześcijanie i żydzi dostąpią zbawienia, tylko będzie im je trochę trudniej osiągnąć. generalnie gdyby podliczyć te 3 religie to większość ludzi na świecie wierzy w tego samego boga. a to jaka jest liturgia, obrzędy, tradycje niewiele zmienia, bóg jest jeden i ten sam dla wszystkich ludzi. to tak jak z pierogami czy je usmażysz, czy ugotujesz, nadzienie pozostanie to samo. bóg jest jeden, a wiara to dar, tylko głupcy rozważają wszystko swoim ułomnym ludzkim rozumem. żałosne intelektualne karły z niedorozwojem intelektualnym.
Więc krzyczcie ateiści o krasnoludkach i czepiajcie się drobnostek, zapisków o kamieniowaniu kobiet, które od 2012 lat są już nieważne, a i tak nic nie zmienicie, bo bóg tak skonstruował świat, że Messi czyni znak krzyża na oczach setek milionów ludzi, a nieudolne cipy obrażają katoli na sadisticu.
Dowodzi się istnienie czegoś, nigdy na odwrót. Pod twoim sufitem wisi wielki, niewidzialny kutas, który cię codziennie smyra po odbycie, ale tego nie czujesz. Udowodnij mi, że go nie ma, bo jak na razie to mam rację. I co teraz, karle intelektualny?
Ten Dawkins to jakiś przygłup. Stosuje retorykę jak Niesiołowski, odwraca kota ogonem. Zamiast kulturalnie odpowiedzieć na pytanie, wymija się od odpowiedzi dodatkowo obrażając swojego rozmówce, powodując przy tym wytrysk bandy jego wyznawców. Sorry ale bardziej uwierzę w tego potwora z klusek niż bełkot nienawistnego pajaca Hehe swoją drogą nieźle musiało go wkurw... pytanie tej kobiety. Jak to wielki profesor się myli ? "Tyle książek napisałem, tyle wypracowań, tyle rozważań i ja się mylę? Ja wielki ateista? To ty się mylisz i jesteś głupia bo jesteś Katoliczką z USA itd".
Dowodzi się istnienie czegoś, nigdy na odwrót.
Widzisz, sztuka polega na tym, żeby NIC nie wkładać dziecku do głowy.
Krzyczą idioci, a nie prawdziwi ateiści.
Szczytem religijnego egoizmu jest myśleć, że dobry Bóg pozwolił przez setki pokoleń milionom ludzi wyznawać złe bóstwo (i tym samym - skazać się na wieczne potępienie w piekle) a dopiero dwa tysiące lat temu wskazać im dobrą drogę.