Mala systematyzacja skutecznosci modlitw, ma wam kochani katolicy pokazac, ze marnujecie czas. Gadacie sami do siebie i marnujecie czas, zamiast wziac dupe do roboty i osiagnoc to czego pragniecie. Wszystko jest na wyciagniecie reki, ale trzeba te reke jednak wyciagnac a nie czekac jak rumun, ze Pan Da.
ja pierdole odłączcie mu internet!!
nie ma czegoś takiego jak biblia ateistyczna ani wartości moralnych atreistów bo ateiści to wszyscy Ci którzy nie są teistami czyli nie wierzą w bóstwa i inne tego typu bajki
Nie zapominajmy o soborach na których to ujednolicano Biblie tak żeby przedstawiała bozię w lepszym świetle.
Chrześcijanie przewróciliby się o bezdomną osobę ale by nie pomogli, bo się śpieszą do kościoła. Widząc całujące się osoby takiej samej płci zwyzywaliby ich od najgorszych używając epitetów których nie powstydziłby się tibijczyk. Zasady moralne i chrześcijaństwo są słowami, które nie występują obok siebie. Jedno wyklucza drugie.
Proszę bardzo, tutaj masz przykład zasad moralnych polaka-katolika.
Ci ludzie to katole, pewnie słyszałeś o nich. Myślę że jeszcze nie poznałeś żadnego Katolika.
A na poważnie to chyba musimy się umówić na jakiś seans filozoficzny, a potem i teologiczny.
Wydajesz się być osobą perfekcyjnie nijaką. Nie przedstawiłeś żadnych argumentów przeciw jakiejkolwiek zasadzie moralnej i praktycznej zapisanej w Biblii, opisałeś tylko jacy są ludzie.
Chłopie ja to wiem jacy byli, są i będą ludzie "Homo sum; humani nihil a me alienum puto".
Skoro już sobie wyjaśniliśmy Twoją biegłość w Piśmie, to może słyszałeś o "Ćwiczeniach Duchowych wg. św. Ignacego Lojoli"?
Dobrze myślisz, że "katole" nie robią tego co mają przykazane mimo takiej masy "poradników" i pomocy.
Jednak kim jest osoba, która jawnie i bez pardonu ich po prostu tyra, nie prostując ich dróg w żaden z możliwych sposobów? Uważasz się za lepszego? Pomóż słabszemu, pokaż mu jak pomaga się innym, pokaż jak być dobrym, a nie rozpalaj durnych demagogii na temat rzeczy, których większość nie rozumie, nie zrozumie lub nie chce zrozumieć.
Sami ateiści kurwa a większość ma chrzest , rower z komunii , po bierzmowaniu , z Kasią ślub w kościółku będzie chciało i pogrzeb normalny. Moda jebana jak z dupy emo i pedalskie rurki. Chuj w dupe niedowiarkom . Dinozaura widział też tylko w filmie i napewno kiedyś były . Amen
@up - niekoniecznie
Takie, dajmy na to, 10 przykazan jest uniwersalnym zbiorem zasad, ktore reguluja cholernie duzo aspektow spolecznego a takze indywidualnego zycia kazdego czlowieka, niezaleznie od tego czy wierzy czy nie.
Znam kilku katolików z prawdziwego zdarzenia. (Nie chodzą do kościoła, na tacę nie dają.) Nieraz idąc z tą osobą kupowaliśmy bułkę i butelkę wody dla bezdomnego, którego ominął ksiądz w swoim mercedesie.
Argumenty potrzebujesz? Do czego? Do tego żeby Ci pokazać, że nie widzę jakoś żebyście kamieniowali dzieci które są nieposłuszne rodzicom(Pwt 21, 18-21, Mt 15, 4-8). Homoseksualistów też nie zabijacie mimo występowania ich wśród duchowieństwa (Kpł. 20-13), nie słyszałem nigdy o morderstwie kobiety, która nie była dziewicą w dzień ślubu (Pwt. 22:20-21). O zaakceptowaniu zoofilii (!!) nie wspomnę, (Kpł 20, 15) i teraz najlepsze, dlaczego tak bardzo kościół się sprzeciwia aborcji, skoro Biblia na nią zezwala? (Rdz 38, 24).
Odnośnie tego zdania "Jednak kim jest osoba, która jawnie i bez pardonu ich po prostu tyra, nie prostując ich dróg w żaden z możliwych sposobów? Uważasz się za lepszego? Pomóż słabszemu, pokaż mu jak pomaga się innym, pokaż jak być dobrym(...)", uważasz, że mam nawracać użytkowników sadistica na "dobrą ścieżkę"? W prawdziwym życiu staram się być dobry dla drugiego człowieka i nie raz dostałem opierdol za wstawienie się za słabszego czy to w szkole czy na ulicy mimo, że katolikiem nie jestem.
A te Twoje ćwiczenia św. Ignacego kojarzą mi się z A6W. Taki sam schemat - codziennie zrobić więcej.
Wiesz, katolicy to w wiekszosci ludzie o ilorazie inteligencji przypominajacym glowonoga, wiec byc moze im trzeba tlumaczyc jasne 'nie zabijaj'. Biblie czytalem, lekka lekturka fantastyczno-nieukowa. Jak napisalem wyzej Koran jest gorszy, to jest kurwa wrog. Jak sie sandniggery zbiora to moze byc burdel.