Wymyślił ? Nikt nic nie musiał wymyślać, Bóg istnieje i już.
A co do filmiku to bzdety opracowane pewnie przez jakiegoś debilnego ateistę który wszystkiego się czepia w religii.
Ten który stworzył ten filmik jest nieźle potłuczony. Lepiej byście zobaczyli sobie filmik Zeitgeist a nie takie debilstwa zrobione w Windows Movie Maker'rze robione oglądali
A co do filmiku to bzdety opracowane pewnie przez jakiegoś debilnego ateistę który wszystkiego się czepia w religii.
PS: Apostazja - myślałem nad tym, wypełnij kupę dokumentów, znajdź osobę, która Cię NIE widziała w kościele i oficjalnie na forum miasta ogłoszą Twoje wystąpienie. Dodatkowe informacje dla Moher Comando w zakrystii...
Pierdolisz... Masz takiego proboszcza, który kazał Ci przyjść z osobą, która Cię nigdy nie widziała w kościele? Może jeszcze ścięcie głowy Ci zorganizują?
Wysyłasz papierek do kurii, idziesz do proboszcza w parafii której mieszkasz i po sprawie.
Tak trudno wydrukować i wysłać dosłownie dwa pisma?
apostazja.pl/wzory/03.pdf
a tu masz świadków, gdyby ich wymagali
swiadkowie.apostazja.pl/
Jednak kościół się od tego nie odcina.
Tak, tylko Ty pisałeś o seansach spirytystycznych, a ja choćby o modłach do zmarłego papieża, które nie raz widziałem. Także kult maryjny się do tego zalicza.
Bo trzeba piętnować sprzeczności?
Jasne, katole modlą sie za dusze, ale modlą sie też do dusz zmarłych. "wnusiu pomódl sie do babci o dobre ocenki".
Jak to nie? Nie ma już w oficjalnym obiegu napletków, palców i innych członków Chrystusa.
Kto się kurwa modli DO papieża?! Modli się za papieża, za jego beatyfikację etc. :O
Nie raz słyszałem nawoływania ze strony duchownych o nie traktowanie JP2 jako świętego. Jak możesz porównać modlitwy do świętych do seansów spirytystycznych? :O
Z tym, że kurwa tu sprzeczności nie ma, bo to jest dogmat.
Ludzie, ale czemu jako argumenty podajecie patologie? Ja przenigdy nie spotkałem się z taką sytuacją.
Cytat:
Tak, tylko Ty pisałeś o seansach spirytystycznych, a ja choćby o modłach do zmarłego papieża, które nie raz widziałem. Także kult maryjny się do tego zalicza.
Kto się kurwa modli DO papieża?! Modli się za papieża, za jego beatyfikację etc. :O Nie raz słyszałem nawoływania ze strony duchownych o nie traktowanie JP2 jako świętego. Jak możesz porównać modlitwy do świętych do seansów spirytystycznych? :O
Bo teraz masz obrazki, krzyże itd.
No widzisz, ja spotkałem się z takimi sytuacjami, i wcale bym to patologią nie nazwał, to dosyć powszechna praktyka. Np. prośby do świętego Krzysztofa, o to, aby nie mieć wypadków itp.
Bo to takie samo bałwochwalstwo?
bo dogmatem jest to, że Bóg jest jeden
Więc mało w życiu widziałeś.
Przez lata, modyfikując fakty, grożąc, mordując, opanował tak ogromny obszar zarówno świata jak i wszystkich dziedzin życia, że jest to fascynujące. I czym to osiągnął? Baśnią "Biblia", opowiadającą o Bogu