złodziejstwem jest to ze właśnie musisz ciężko pracować. prawie jak niewolnik. o ironio - arbeit macht frei."kapitalistą również nie bo to z kolei ustrój czysto złodziejski"
co jest krwa złodziejskiego w pracowaniu na siebie i swoją rodzine?
@up
Sprawa dla reportera, interwencja, Zasmakuj ubóstwa(2009), Benefits Street
właściwie wybierz kraj, a ja znajdę ci film
podaj byle który a ja sprawdzę czy chociaż się otarłeś o to co miałem na myśli
@up
Wiec sądzisz, że to, że ciężko pracujesz upoważnia cię do okradania innego?
Weźmy to na przykładzie górników:
1 wydobył 100 ton węgla, a 2 wydobył 200 ton.
! górnik pracował mniej i dostał mniejszą pensję, a drugi więcej i dostał większą.
Czy sprawiedliwe jest zabrać temu co wydobył 200 ton 20% podatku, a drugiemu 10%?
przecież napisałem - sparawa dla reportera, interwencja - oba co odninek pokazują jak to mało ludzie dostają w zasiłku.
"złodziejstwem jest to ze właśnie musisz ciężko pracować."
to pisz wprost ze jesteś leniwa dupa
"cały system finansowy czyli podstawę kapitalizmu"
podstawą kapitalizmu nie jest system finansowy bo kapitalizm doskonale sobie radzi bez niego
kawkaman, czytanie ze rozumieniem nie boli
jeden z nich za 2 razy większą pracę został nagrodzony większym podatkiem, a drugi - za swe lenistwo mniejszym.
Gdzie tu sprawiedliwość?
zx6, nie możesz podważyć jego tezy - porównał kapitalizm do nazizmu
kawkaman, nie zapominaj jak nazywał się system, który obóz stworzył: Narodowy socjalizm
nie doczytałem - wolny rynek? dzisiaj? w Polsce?
Obrazek
złodziejstwem jest to ze właśnie musisz ciężko pracować. prawie jak niewolnik. o ironio - arbeit macht frei.
kawkaman, czyli jednak jesteś leniwy...
państwo nie ma regulować czy ktoś chce się pobzykać z żoną czy nie...
poza tym piszesz o tym mniej pracującym, a ja się pytam dlaczego ktoś kto napracował się więcej musi zapłacić większy procent swojej pensji?
wniskując Według twojej definicji harówki - im więcej pracujesz tym mniejszy podatek procentowy w pensji płacisz