Masz rację że żyję w innym świecie. Ja w przeciwieństwie do was(niektórych) nie wierzę w to co mi TV zaserwuje. Bo wiem że bez różnicy czy to TVN24, BBC czy Aldżazira, to i tak one działają na prostej zasadzie: informować ludzi głównie tylko o tym jak bardzo jesteśmy ograniczeni umysłowo, pomysłowo, finansowo i bez pomocy rządów(żyjących m.in. z podatków i haraczy z ropy) sobie nie poradzimy nigdy.
Ba... Nawet na uczelniach wyżsysz uczy się o budowanie takich rzeczy tak jak tego premier danego kraju chce a nie jak to powinno być...
Te wszystkie wymogi narzucane przez rządy dotyczące budowy nie działają pozytywnie.
Czarnobyl - pazerne przedłużanie działania przez rządy komunistów.
Fukushima - idiotyczna myśl rządy by zbudować elektrownię atomową na terenie czynnym sejsmicznie.
USA - dziesiątki prywatnych, nawet tanich, bez działań rządu z małymi wymogami dot. budowy elektrowni działa bez żadnych problemów przy budowie czy potem działaniu.
Ja wierzę w ludzi i wiem że mamy tak wysoki poziom zaawansowania że gdy dojdzie do jakieś tragedii to zbierzemy się i bez trudów oraz ropy zbudujemy co trzeba.
Głupi film. Koniec ropy to głównie problem komunikacji transportowej.
W dawnych czasach jakoś ludzie tworzyli przedmioty bez pomocy ropy, więc do zbudowania elektrowni atomowej nie potrzeba ropy a gdy tak się uruchomi to połowa problemów znika. A nawet niektóre transporty zaczynają działać takie jak kolej.
No i to gówno to jakaś propaganda rodem z USA. Niby mówią o wszystkim ale kwiatuszki typu abdykacje w krajach arabskich i kryzysy u nich są dziwnie długo akcentowane.
Ropa wynosi satelity/wahadłowce? O ile wiem to jakiekolwiek węglowodory to najgorsze co może być jeśli chodzi o ten typ paliwa...
Ciemne parkingi jako pole uprawne... Brawo...
I dalej to mi się nie chce wymieniać...