Kurwa, ale tego, że sadistic będzie wylęgarnią katolickich zjebów, to się nie spodziewałem… tradycje, które zostały nam wdrukowane? Weź spierdalaj na szczaw z takimi tradycjami.
Ty idioto wróć na historię i dowiedz się kto palił czarownice
No to pokaż mi te meczety i synagogi, bo w Polsce synagogę widziałem tylko raz w Warszawie przy pl. Grzybowskim, a meczetu nigdy. Już rozumiesz, czemu nikt się z nich nie śmieje? Za to kościołów od zajebania.
.
Palili, ale faktycznie, akurat Chrześcijanie nie palili czarownic. Oni palili chrześcijan, oskarżonych o herezje:) A jak zdobywano dowody? No oczywiście, poprzez tortury, jak delikwent się przyznał, to winny!
Krokiem milowym dla upowszechnienia tortur było wydanie 15 maja 1252 roku przez papieża Innocentego IV bulli Ad extirpanda. Zobligowała ona do zmuszania heretyków, określonych jako „mordercy dusz”, do przyznania się, nawet z użyciem tortur. Przewidziano tylko trzy ograniczenia: podejrzanego nie można było zabić ani połamać mu nóg lub rąk.
Na szczęście tacy jak ty są silni tylko w internecie bo jesteście asocjalni i nie potraficie się organizować. Nawet jak któryś nazbiera arsenał broni i materiałów wybuchowych to najlepsze, na co go stać to akcja w stylu Breivika. W pojedynkę nie obalono jeszcze żadnego systemu, więc mogę spać spokojnie.