@gipson
Masz rację, dlatego ja się o Lux nie wypowiadam, bo dla mnie to nawet metal do końca nie jest. Polski metal to Wolf Spider, Turbo, Vader, Acid Drinkers, KAT, TSA, Vesania, czy już niech wam będzie stary Behemoth, a także w chuj dobrego podziemia typu Mordhell, Aesthesis, czy TSMED z mojego miasta i w chuuuuj innych. Po prostu mamy takie a nie inne media, w których się o polskim metalu milczy. Nic nie mam do Litzy, ale Luxtorpeda to niewypał wg mnie.
@SOAD spoko zespoły, Exodus jak najbardziej, Megadeth ujdzie, BLS nie słucham, Testament mi nie pasi stylowo, lecz nakurwiają ostro, ale Dope zasysa wszystkimi dziurami. I nie powiedziałbym, że polski metal jest żałosny, wystarczy dobrze poszukać.
Każdy region ma swoją "specyfikację" odnośnie podgatunku metalu, jaki najbardziej wychodzi, np. niemiecki thrash metal, szwedzki death metal, norweski black metal, [amerykański] groove metal, NWOBHM, itp. itd. My jesteśmy miksem strasznym, ale z tego co słyszę, to najlepiej nam wychodzi thrash/klasyczny heavy metal