Niestety, tak nie wyglada produkacja masowej ilosci miesa.
Mieso dostepne w wiekszysch sieciach jest produkowane w takich warunkach:
[video]
[/video]
I dlaczego warto zaczac sie tym przejmowac? Bo kupujac takie cos jestes zwyklym naiwniakiem.
1. Duza zawartosc polepszaczy ktore podkreslaja ten "smaczny" urok takiego miesa
2. Koszt produkcji jest niesamowicie niski co pozwala zwiekszysc profity w stosunku do prwadziwego miesa i tutaj pojawia sie naiwnosc konsumenta, zamiast poszukac lokalnej farmy gdzie dostanie prwadziwej jakosci mieso o 10%-25% dorozej niz w supermarketach (w moim przypadku akurat oszczedzam na kupnie lokalnego kurczaka anizeli mialbym kupowac w supermarketach)
3. Ostatnio bardzo slynny skandal z konina w wolowinie, nie dosc ze przeplacasz za droga wolowine to jestes dymany dodatkowo bo w niektorych przypadkach jest tam 50% koniny i mowa tutaj o teg gorszej jakosci miesa na ktore nie ma popytu
4. Stajac sie swiadomym konsumentem walczysz z korupcja, lobby jak i monopolem poprzez nie pozwalanie na traktowanie siebie jak kolejnego trybika tej profitujacej maszynki ktora nie patrzy na twoje zdanie