Wysłany:
2015-09-30, 8:18
, ID:
4215102
88
Zgłoś
Islam jest zły nie dlatego, że to jest inna religia niż katolicka, nie dlatego że mają inne zasady i są dla nas dziwni, nie dlatego że nie wierzą w tego samego boga. Islam jest zły ponieważ w obecnej formie jest faszystowską ideologią, jest ekspansywny i agresywny, nie dopuszcza dialogu, a wręcz przeciwnie zwalcza wszelkie swoje lżejsze formy. Wiem, wiem, kościół katolicki też taki był, były krucjaty i palenie na stosie, ale mieliśmy reformacje i kontrreformacje, mieliśmy postępowe sobory i mamy postępowego papieża, a XX wiek, wraz z nauką społeczną kościoła, od walki z komunizmem po skandale pedofilskie, zapisze się jako początek wzmożonego dialogu i nowoczesnej teologii. Islam natomiast jest w pełni autorytatywny i totalitarny, nie rozróżnia sfery władzy państwowej od religijnej i w obecnej formie nie ma prawa bytu w nowoczesnych państwach zachodu. Na zmianę w filozofii też nie ma co liczyć, bo jak wiemy z historii myśl faszystowska i społeczeństwa totalitarne nie reformują się, nie zmieniają się na lepsze dopóki ich się do tego nie zmusi wojskiem, bombą lub ekonomią (patrz III Rzesza, Japonia, Włochy, ZSRR).
Ponad to nie ma nikogo kto by chciał islam reformować. Specjaliści od multikulti z zachodu, pod tęczową flagą i strap-on'ami na czole jeżeli już to osiągną cel odwrotny od zamierzonego i skonsolidują islamskie społeczności w Europie. Islamscy przywódcy religijni wpierają terroryzm i nawołują do walki z zachodem. Dlatego trzeba powiedzieć islamowi twarde NIE i zrobić wreszcie porządek na bliskim wschodzie, a nie bawić się w wyszukiwanie dobrych i złych muzułmanów. Ja wiem, że gość z filmiku nie jest terrorystą i może nawet lubi/kocha/szanuje Polskę, ale w 1933 roku w Niemczech też nie wszyscy Niemcy jednogłośnie poparli Hitlera (NSDAP miało ok. 40%, a później sam Hitler ok. 80% poparcia), ale zabrakło poważnej opozycji, została zwalczona i zastraszona. Ja nie widzę żadnej poważnej opozycji dla fundamentalistów islamskich, to co się wyprawia na zachodzie, że "islam to religia pokoju" to działalność lewactwa, a nie wewnętrzna opozycyjna filozofia islamu.
Nie każdy Hans i Muller chcieli od razu zabijać Polaków i Żydów, ale jak przyszło co do czego, to nie kiwnęli palcem żeby powstrzymać swoich braci współobywateli. Dlatego powtarzam NIE dla islamu w Polsce i w Europie, w każdej postaci. Może jak się ucywilizują za 200 lat, ale nie teraz.