naitsyrkhcutiw napisał/a:
@dwakilo to strefa Schengen a nie Unia Eurokomunistyczna zapewnia poruszanie sie bez przeszkod pomiedzy panstwami, piszac ze co 2 rolnik ma nowy ciagnik to chyba nie znasz sie na cenach, wszystko pochodzi z kredytow, jezeli wierzysz w Unie i jej realna pomoc to Twoj nick przedstawia ilosc gowna w znajdujacego sie w Twojej czaszce, pozdrawiam...
Chłopcze! Po pierwsze nie chodziło mi o Schengen ale o to, że wsiadając w swoje auto mogę dojechać do Lizbony drogą która nazywa się autostrada (co najmniej dwa pasy w jedną stronę, brak skrzyżowań, etc.) Nie wiem czy ciągniki rolników finansowane są kredytami, leasingami czy czymkolwiek innym. Sam mam swoje Volvo w leasingu a to dlatego, że nie stać mnie by jednorazowo zapłacić za auto 150k. Co innego rata leasingowa która wynosi 3k a od której mogę odpisać Vat. To samo dotyczy benzyny bezołowiowej 98 którą tankuję do mojego kombi. Od niej również mogę odpisać Vat. Dlatego nie sądzę, że fakt iż kupujesz coś na kredyt bądź leasingujesz oznacza coś złego. Unia to nie jest charytatywne stowarzyszenie więc nie oczekuję od niej pomocy. I powstrzymaj się od obrażania mnie. Jeśli nie masz argumentów to się po prostu nie odzywaj bo takie trollowanie jest tylko i wyłącznie wkurwiające synku.