Wysłany:
2017-03-05, 14:26
, ID:
4867807
12
Zgłoś
Jak takie akcje mnie wkurwiają!
Jest ku temu kilka powodów.
1. Jak myślicie dlaczego to zawsze są 14 latki? Ta bariera jest sztucznie ustawiana przez prawo. U nas jest 15 lat, w innych krajach Europy jest to nawet 17.... ale i chyba gdzieś granica ustawiona jest na 12. Te 14 lat to wybór nieprzypadkowy. Dziewczyny w tym wieku mogą już wyglądać dojrzale, ale są nadal nielegalne. Ktoś wcześniej napisał, że jesteśmy ludźmi a nie zwierzętami i powinniśmy brać pod uwagę pozostałe aspekty, poza fizycznymi.... To prawda, ale znajdą się tacy idioci, mniej inteligentne jednostki, często też wyposzczone, które posłużą do promocji innych. I tutaj przechodzimy do punktu 2.
2. Te wszystkie akcje są organizowane, żeby się wypromować. Zobaczcie na altruistów, którzy to robią: Rutkowski, Stonoga, tutaj mamy jakieś inne biuro detektywistyczne. W wielu przypadkach są to też ludzie, którzy wrzucają materiały z polowania na yt... a potem mówią, że to bezinteresowne działania, z potrzeby serca. Gówno prawda. Wszystko jest tak organizowane, żeby balansować na granicy prawa. Nie ma nastolatki, do niczego nie doszło.... ba, nawet ciężko jest znaleźć transkrypcje z takich rozmów. Bo nie daj borze wyszło by, co to biuro wypisuje.
3. Konsekwencje. I tutaj dochodzę do sedna. W angielskim jest takie określenie "Cry wolf" oznacza mniej więcej podnoszenie fałszywego alarmu. Pochodzi z bajki o chłopcu, który wielokrotnie alarmował swoje miasteczko o wilku, którego nie było... a kiedy wilk przyszedł naprawdę, nikt mu nie wierzył. Organizowanie akcji na siłę i łapanie pedofilów z przypadku jest takim oswajaniem nas z tym zjawiskiem. Zwykły kowalski po obejrzeniu kilku takich "Bohaterów" żyje sobie spokojnie z wiedzą, że ktoś tępi tych zboczeńców. Dla mnie pedofilem, prawdziwym potworem nie jest gość, który chciał przelecieć 14, ale taki, który wykorzystuje 7, 9 albo 10 latki. To jest prawdziwie niebezpieczny pedofil.... ale co ja się czepiam. Statystyki policji pokazują ile to biura i prywatni łowcy łapią tych pedofili. Przecież jest ich coraz mniej!
I na koniec pytanie. Jeżeli nie było dziewczynki a do żadnego czynu nie doszło. Czy takiego gościa mogą za coś skazać w ogóle?