A jakie raporty mają lemingi? Pieprzą tylko że w tvnie mówili że są jakieś raporty. A może masz na myśli raport o zielonej wyspie? Albo raport komisji Millera.
Na zachodzie robotnikowi płaci się 3000 euro, u nas 1500pln, a stadiony i tak w tej samej cenie.
Poza tym, co to kurwa za argument, że trzeba być ekspertem, żeby się wypowiadać. Muszę być ekonomistą, żeby stwierdzić, że za Jarka wacha byla po 4,50 a chleb po 1,5 a dzisiaj wszystko zdrożało o 1,5 pln. A nawet jak jakiś PiSowiec podeprze się w dyskusji smoleńskiej autorytetem prof. Biniendy, to ten sam gość, który jest projektantem dreamlinerów, dumy LOTu i Sikorskiego, nagle wg leminga jest amerykańskim nieukiem.
Jeszcze powiedz mi czy te TVNowskie raporty mówią, iż na zachodzie stadiony mają niesprawne dachy, a wodę z rynien spuszcza się na kibicow:
Podaj mi w takim razie bezwzględnie wiarygodne źródła. Niech zgadnę... Będą to media ukierunkowane prawicowo?
Większym kosztem przy budowie takiego kolosa są materiały budowlane niż robocizna. A ceny tych zwyżkowały tuż przed euro.
Lepiej gdybyś był. Wtedy być może zrozumiałbyś, że cena benzyny nie jest zależna od rządu. Dowód? Jeszcze 3 tygodnie temu ceny paliw stały po 6 zł. Teraz 5,50.
Dziwny jest twój schemat wysuwania wniosków: idzie źle? Wina rządu. Idzie dobrze? Rząd nie ma z tym nic wspólnego.
Tak, w TVNie puszczali ten filmik.
http://finanse.wp.pl/gid,13988375,galeria.html?T%5Bpage%5D=9
to dziwne, że na 3 tygodnie przed wyborami Tusk wymusił na Orlenie obniżenie marży, co by ludzie się nie obrazili na drożyznę. Wysokość vatu, akcyzy, opłaty paliwowej z kolei ustalają krasnoludki
Jak już wspominałem, na ceny obiektów składają się pensje prezesów licznych spółeczek, którymi są zasłużeni dla władzy i kolesie Donalda. O wybieraniu droższych ofert przy przetargach w zamian za odpalenie procenta wartości przetargu pod stołem nie wspominam
Nie porównujmy zachodnich krajów do Polski, bo to jest zupełnie inna rzeczywistość i inne pieniądze. Tam zrobią stadion, który będzie przynosił zysk i będzie stał z 20 lat. U nas zrobili narodowy, który przecieka i jest niedoinwestowany oraz źle zarządzany (afera "Basen Narodowy") a do tego nie przynosi zysków i chyba zrobiony tylko po to, by jakaś ruhanna mogła przyjechać raz na ruski rok i wydrzeć ryja z plejbeku.