koliberk napisał/a:
jest 21 wiek, czym maja jeździć do ku$wy, kuniem z wozem ??
lepiej chrześcijański duchowny niż muzułmański fanatyk...
Kiliberk:
Daje glowe ze studiujesz na KUL'u. Nie wierze ze ten komentarz ma tyle piw..
Co do sensu jakiejkolwiek religii wypowiadac sie nie bede, jezeli w dzisiejszych czasach ktokolwiek chodzi do jakiegokolwiek kosciola, to oznacza ze jest zwyklym baranem i nie chce mi sie nawet tutaj rozwijac tego wywodu. Zeby chociaz ofiarowali swoje pieniadze biednym, zamiast kupowac sobie nowe lexusy... To bym to przemilczal i w pewnym stopniu uszanowal, ale teraz? Ku*wa rozejrzyjcie sie wokol, czy dzis naprawde ktos jeszcze wierzy w to ze kosciol chce komukolwiek pomoc? Kosciol istnieje sam dla siebie, i tylko sobie dogadza. Jakie trzeba miec pieniadze i jak bardzo trzeba byc zepsutym tlumaczac co niedziela ludziom ze wszystko czego Jezus oczekuje to milosci do siebie i bliznich, i musimy zrzec sie dobr doczesnych na rzecz zycia wiecznego w niebie, po czym pakuje grube dupsko do lexusa RX za 300.000zł? Ku*wa czy to jest dla Was normalne? Wg mnie bedac ksiedzem ktos ofiaruje swoje zycie Jezusowi oraz swoim bliznim braciom, i powinien zyc bardzo skromnie. jezeli juz wierzycie w te klamstwa to trzymajcie sie tego ok?
Czym maja sie wozic pytasz Kiliberk ty je*any ślepy katolu? Moze tym co normalni ludzie, Czyli skoda lub passatem za 20.000zł? No chyba ze w Twojej Polsce wszyscy woza sie autami za 300.000zł, pech chcial ze ja mam stara beemke za 15.000zl, pewnie powiesz ze jestem niewierzacy i Bozia nie dala mi łaski bogactwa...Nikt nie kaze im jezdzic polonezem ale wozic sie nowym RX'em? To fura dla obrzydliwie bogatych. Jasna cholera ktos tutaj chyba minal sie z powolaniem... No chyba ze powolanie traktujemy jako sposob na lekkie zycie, wtedy wszystko gra. Pedlastwo chamstwo i zlodziejstwo, tym jest dzisiejszy kosciol jezeli zdjelibysmy z niego falszywa otoczke.