I co z tego, że się wożą? Nie jestem wielkim fanem Kościoła, ale nawet taki zwykły ksiądz ma 10x więcej roboty niż większość z was, więc nie wiem o co sapiecie.
Tym bardziej że Żyd o imieniu Jezus przestrzegał swoich wyznaców przez pociechami życia ziemskiego. Chodzi głównie o to że księża to hipokryci, ich Bóg zakazał stawiania im na ziemi złotych cielców(kościołów w wolnym rozumieniu) a oni pysznią się bogactwem.
Może politycy, ba prezydent też ma zapierdalać komunikacją miejską żeby się jednoczyć w "bulu i nadzeji" z takim bydłem jak ty? A co do Owsika to kawał bandyty, z ogólnopolskiej zbiórki pieniędzy zrobił sobie źródło dochodów i to w wysokości kilku milionów rocznie, powiedz mi czemu to bydle nie zostawi sobie 100 tysięcy a resztę odda potrzebującym, tylko siedzi z całą rodziną na Kanarach?
<pierdolenie sfrustrowanego prawiczka>
Na koniec. Umiesz lepiej zorganizować zbiórkę pieniędzy na taką skalę jak Owsiak? To kurwa śmiało pokaż jaki z Ciebie kozak, pokaż że zrobisz to lepiej!!!
Dodaj jeszcze z 3 wykrzykniki debilku, oddasz w zupełności stan swego uniesienia Co do zbiórek itp akcji charytatywnych to powinni się nimi zajmować ludzie którzy już czegoś się dorobili w życiu, coś sobą reprezentują, a nie okradają chore dzieci z milionów bo takie jest prawo... Powiedz kim byłby Owsik gdyby nie WOŚP? I czemu przepił na Kanarach kilka pomp insulinowych?