Sam mówisz, że Turcy, Kurdowie, Libańczycy są normalni, choć muzułmanie, tylko Pakistańczycy i ktoś tam jeszcze jest poj***ny. To może religia nie jest taka zła, tylko mutuje brzydko w zależności od warunków, w których się rozwija? Islam jest zbyt rozpowszechniony, żeby być jednolitym zjawiskiem. Zbyt wielu ludzi go wyznaje, żeby wszyscy byli tacy sami.
Analogicznie: Jest piękne chrześcijaństwo św. Franciszka i byli chorwaccy franciszkanie obcinający głowy piłą w czasie drugiej wojny światowej.
Nie czytałem koranu i ten znawca z filmiku też nie, bo jedyne, na co stać, to powtarzanie stereotypów. Taki zakuty łeb.
Widzi muzułmankę, która tego nie robi. Jego teoryjka jest sfalsyfikowana i leży w gruzach. Ale on się nie przyzna, tylko wrzeszczy: ty nie jesteś muzułmanką, bo nie zakrywasz twarzy. A idź pan w ch*j z taką logiką.
Jest islam i islam, jako i chrześcijaństwo jest złożone.
Ale idź pan w ch*j z taką łaską skoro za kilka lat zachodnia część europy to będą same meczety...
...jeszcze w Rosji nadzieja.
@Ja-ah-qu-ub-el
Arabia Saudyjska:
-policja religijna = Pilnuje porządku(nie wiesz co robi to nie pisz bo nie byłes i nie widziałes)
-specjalne wizy dla innowierców = Wizy dla wierzących też są i też mogą nie otrzymać + muszą się o nie starać
-całkowity zakaz wstępu chrześcijan do Mekki = I kilku innych terenów. A co aż tak Cie boli, że nie możesz przyjechać ?
-zakaz wyznawania przez obywateli państwa religii innej niż islam, oczywiście zakaz ateizmu = Ok to pokaż mi jakiś dowód na te regulacje prawną
-zakaz posiadania Biblii = Również pokaż dowód, że tak jest(Proszę z wiarygodnego źródła a nie z jakis stron typu www.antyislam.pl(przyklad)
-o regulacjach obyczajowych, prawach kobiet itd. nie ma sensu wspominać= Bo nie wiesz nic
-złamanie którejkolwiek z powyższych reguł jest karane z miejsca śmiercią poprzez ukamienowanie bądź dekapitację.=Też pokaż dowód jakiś.
Koran:
-nakaz szerzenia islamu na całym świecie, =Podaj werset z Koranu
-liczne nakazy dekapitacji innowierców, zwłaszcza chrześcijan, nazywanych ludźmi księgi (chodzi o biblię), ewentualnie nakaz obcięcia prawej dłoni i lewej stopy, = Za kradzież ręka jest ucinana(Aż tak nagle szkoda Ci tych co kradną ? Jak kradną to się należy )
-obietnice trafienia do raju w nagrodę za śmierć w trakcie mordowania innowierców.= Podaj werset z Koranu
A twoich argumentów w 'Praktyka' to już szkoda komentować. Nie znasz Islamu ani Koranu nie czytałeś a wygadujesz głupoty, które powtarza każdy. W kraju Arabskim też pewnie nie byłeś, muzłumanów też pewnie nie znasz żadnych. Tak więc twoje gadanie to tylko puste słowa.
Jedna zasada:
Dziewczyna wylatuje z rękoma = wypierdol jej w pysk jak najmocniej potrafisz.
http://www.islamitexts.or...t=7&h=off&noar=
So, when you meet (in fight Jihad in Allah's Cause), those who disbelieve smite at their necks till when you have killed and wounded many of them, then bind a bond firmly (on them, i.e. take them as captives). Thereafter (is the time) either for generosity (i.e. free them without ransom), or ransom (according to what benefits Islam), until the war lays down its burden. Thus [you are ordered by Allah to continue in carrying out Jihad against the disbelievers till they embrace Islam (i.e. are saved from the punishment in the Hell-fire) or at least come under your protection], but if it had been Allah's Will, He Himself could certainly have punished them (without you). But (He lets you fight), in order to test you, some with others. But those who are killed in the Way of Allah, He will never let their deeds be lost, (Taqiuddin Hilali and Muhammad Muhsin Khan)
Wiara nie ma nic do tego czy uderzę Babochłopa czy nie Bo dziewczyna, która leci z łapami do faceta to raczej nie dziewczyna i wiara nic do tego nie ma.
Kłamać i manipulować ? Tak jak pisałem jakiś Dówód daj na te twoje 'prawy'. Zresztą gadanie jak ze ścianą i bez sensu. Wiesz przecież lepiej bo byłeś w tylu krajach arabskich, czytałeś Koran, znasz wiare.
"Zawsze Arabowie atakowali chrześcijan, nie odwrotnie"
Nie rozśmieszajcie mnie. A krucjaty to co? Spacerek? Też byliśmy dla nich sk***ielami.
"Uważasz, że bicie i maltretowanie kogoś, kto ma inne poglądyjest ok, tak jak w przypadku kobiet." Gdzie tak napisałem ?
I taka rozmowa z Tb. Dziwne wnioski z niczego, jakie to typowe Zresztą szkoda czasu na Cb bo i tak wiesz lepiej bo w końcu ty masz wieloletnie doświadczenie nie ja.(Sarkazm bo możesz nie zrozumieć i jakieś dziwne wnioski wypisywać znowu)