"Jak widzę ogłoszenie na tablicy gdzieś na mieście "Co łaska dla Radia Maryja, zrób dobry uczynek, a grzechy będą Ci odpuszczone ~ ks. Rydzyk" - to tez mam obojętnie przejść? Mafia i największe ścierwo, opodatkować to wszystko razem z kościołem. Robią z słuchaczy idiotów (no, może nie muszą...) i do tego się narzucają innym ludziom. Analogia jak z pedałami, niech sobie będą, ale jak się zaczną lizać w kawiarni to coś nie tak, nie uważasz?" - sadystycznie bolesny.
Chyba Twoja babcia pisze te ogłoszenia, drukuje i wstawia Ci je do skrzynki, bo nikt normalny, ani tym bardziej Radio Maryja nie będzie w tak idiotyczny sposób się reklamować, poza tym oni nie muszą się reklamować, słuchają ich ci co chcą, a swój majątek oddają ci co chcą i robią to dobrowolnie, nikt im nic nie nakazuje... Mam również nadzieję, że skoro pałasz taką nienawiścią do Kościoła Katolickiego to jak ktoś poprosi Cię o bycie chrzestnym dla dziecka, czy świadkiem na bierzmowanie to oczywiście odpowiedź będzie - nie, nie będę. Nienawidzisz, to się odczep i nie komentuj, ja swoją religię wyznaję i do Ciebie nie piję pod aspektem religijnym więc i Ty zatkaj dziób i nie komentuj jak nawet odrobinę nie jesteś w temacie. Bo najwięcej do powiedzenia mają ci co w ogóle nie znają tematu. Oglądnij filmik jeszcze z 5 razy
Przyda Ci się, zobaczysz co to szacunek do rozmówcy
"Gada z sensem, bo w demokratycznym kraju każdy ma prawo mówić co myśli.
A co do radia niech sobie będzie i tak nie słucham, tylko na tych samych zasadach co każde inne radio, a nie za darmo, bo się należy.
Ja nie mam ochoty żeby chociaż złotówka z państwowych pieniędzy zasiliła tego człowieka. " vass
Czy możesz przedstawić realne dowody że po pierwsze: RM jest zasilane z pieniedzy państwowych oraz realne dowody, że inne radia nie są zasilane z pieniędzy państwowych?
"Niech sobie gadają co chcą, tylko niech mi się do domu z butami nie wpie**alają.
Pod jezuska w swiebodzinie,
dzieci nie mają placów zabaw a ci drugie RIO Dejaniro robią....w sensie tylko z pomnikiem bo RIO z ulicy to tu nigdzie nigdy nie będzie. " Kakutniaczek
Gościu nie za Twoje wybudowane to o co się rzucasz? Dlaczego mają dawać na palce zabaw jak chcą pomnik? Mają do tego święte prawo. Zrób fundusz budowy placów zabaw zacznij zbierać kasę i buduj place zabaw, a jak nie zamierzasz to zatkaj paszcze bo sam nic nie zrobisz a innym mówisz co mają robić.