Ty kurwa żartujesz? Wiesz ile lat treningów wymaga osiągnięcie poziomu choćby 1 ligi dla zwykłego chłopaczka którego rodzice nie mają pieniędzy na treningi w lepszych klubach, strój itd? Przestań. W moim mieście jest Szkoła Mistrzostwa Sportowego, no sprowadzają pełno tych patałachów, obok mnie są ich 2 bursy. Większość z nich to właśnie te klasyczne pedałki, a wyglądają tak dlatego ze ich rodzice mają 700 zł za opłacenie samego pobytu, kosztów treningu i uczęszczania do szkoły> Chłopaszki i z Widzewa i ŁKSu w większości też wyglądają jakby już grali w Serie A czy chuj wie co. Człowieku w Polsce jest taki system szkolenia że nie uwierzyłbyś. Jak 10 latek nie potrafi dobrze kopnąć piłki to trener drze na niego morde, a nie wytłumaczy co i jak. Trenowałem piłkę od pierdolonej podstawówki, tyrałem na treningach i co mam zamiast choćby II ligi pozwalającej na utrzymanie, rozjebane plecy w odcinku krzyżowo lędźwiowym przez co? Przez zły system szkolenia, nie dostosowaniem treningów do wieku zawodników. Na chłopaka 16 lat można już wrzucać jak coś robi źle, bo powinien to umieć i unieść brzemię ciężaru psychicznego jakie zarzuca mu trener. Nie mów mi że w Polsce łatwo jest nauczyć się grać w piłkę. W Polsce jeśli chcesz zostać piłkarzem musisz:@Everal ,a co za problem się nauczyć ;>?
a) mieć zajebiste zaplecze finansowe
b) nie dać się złamać psychicznie trenerom i zawodnikom z drużyny
c) mieć wyjebane w wieku 10 lat na wrzuty innych że słabo grasz(potrafiłbyś będąc dzieckiem?)
d) posiadać talent i go nie zmarnować na dziewczynkach i wódeczce w najlepszych klubach.
Wśród piłkarzy, trenerów, działaczy tępi się gejów-piłkarzy. Bo gdy taki paraduje Ci po szatni, gdzie wszyscy latają z kutasami na wierzchu jest krępujące. Kilkanaście lat temu powiesił się znany piłkarz, który przyznał się do bycia gejem. Nie dość, że zakazali mu grę w piłkę to jeszcze wysyłali pogróżki.
Więc z tą "gejowską" piłką to uważaj.