A gdzie ja się zesrałem?
Przechodnie nie zrobili nic złego.
Każdy inny postąpiłby tak samo na miejscu 3 chłopców.
Rozumiem, że trafiłem na kierowcę tira dla którego zawsze piesi są winni?
Obsrane, a nie łagodne. Problem nie leży w prawie i sankcjach tylko w ludzkiej głupocie i zacieraniu się instynktu przetrwania właśnie przez te kwestie. To jest dramat co ludzie odpierdalają na drogach. Włażą pod koła, wjeżdżają na ronda nie patrząc totalnie, że coś się po nich porusza, wymuszają pierwszeństwo gdzie się da. A nawet jak je mają to nie uważają. Jest takie powiedzenie, że na każdym cmentarzu jest alejka tych co mieli pierwszeństwo. Ja 5 razy patrzę w każdą stronę zanim wejdę na przejście i tak samo obserwuje czy właśnie jakiś pedał z BMW czy inna motopizda nie grzeje 200 przez zabudowali licząc, że mu mikropenis od tego urośnie. Tak samo ostro zwalniam jak jadę autem, a coś zbliża się do skrzyżowania po mojej lewej stronie bo zawsze zakładam, że mi zjeb nie ustąpi chociaż mam pierwszeństwo. Taki mamy kraj. Stąd uważam, że te przepisy to srogi pojeb wprowadził, bo Polacy będą się po prostu zabijać tak jak zabijają się motopizdy, które nie potrafią przyjąć do wiadomości, że jakieś auto prędzej czy później wymusi i wpierdoli im się pod koła, albo w nich, a motor ich nie ochroni.
Ile to już lat wałkuje się o ustępowaniu na pasach. Widocznie sankcje są za łagodne.
Co ty debilu piszesz?
Wywrócenie logiki do góry nogami skutkuje m.in. filmikami, na których widać mniejsze obiekty (tu: ludzi), ignorujących fizykę, gdyż "łune majo pirszeństfo, tak w telewizorze mówili!".
Niby kierowca winny - i jest winny ale piesi na własne życzenie wpie**alają się pod auto nawet nie patrząc j***ne ameby - a potem płacz bo ktoś niepełnosprawny a dla kogoś trzeba trumnę wybrać ... Nauka - patrzymy prawo lewo prawo powinna być obowiązkowa dla każdego a pierwszeństwo zniesione !!!
Albo mamy światła na pasach albo brak pierwszeństwa - i wtedy przechodzimy jak jest pusto albo jak ktoś uprzejmy nas puści ...