Tak się łatwo i wygodnie myśli, że jak wybuchnie wojna to się będzie walczyło. Pytanie brzmi: Czy to nie są słowa rzucane na wiatr?
Wy Polacy to,wy Polacy tamto... Chłopie zrozum, że to że jesteśmy akurat Polakami to tylko zwykły przypadek,tak ja też jestem w 100% Polakiem wbrew temu co piszesz. Prawda jest taka, że nie mieliśmy na to wpływu, bo gdybyśmy mieli to rękę daję sobie uciąć, że 90% tych wszystkich,polskich 'patriotow'' wybrałoby do życia jakiś bogaty kraj na zachód od Polski
Gdyby moi przodkowie (czyli Polacy) nie walczyli o Polskę niepodległą, to pewnie bym się nie urodził. A nawet gdybym jednak się pojawił na tym świecie, to byłbym niewolnikiem u jakiegoś Niemca. W ogóle gdyby Polacy nie walczyli , to obecnie mielibyśmy Hitlerowskie Niemcy.
Pozwolę sobie sprostować - wojnę wygrali Amerykanie, Brytyjczycy i Ruscy, a nie Polacy. My byliśmy powojenna nagroda dla Ruskich
Tak się łatwo i wygodnie myśli, że jak wybuchnie wojna to się będzie walczyło. Pytanie brzmi: Czy to nie są słowa rzucane na wiatr?
@garota A tak serio spytam... Gdyby np. ruscy napadli nasz kraj i szli na miasto, w którym mieszkasz... Walczyłbyś?
A co Ty prostujesz? Historie czy moje słowa?
Jeśli moje słowa to nigdzie nie napisałem, że wygraliśmy wojnę tylko, że j ą przetrwaliśmy.
Jeżeli Historię Polski, to wiedz, że tą wojnę wygrano też dzięki nam i gdyby nie Polacy, to na 80% Hitler by wygrał z Rosjanami , a na 100% wygrałby z Anglią.
W ogóle gdyby Polacy nie walczyli , to obecnie mielibyśmy Hitlerowskie Niemcy