Seymouro1908 napisał/a:
A ja miałem wrażenie że prawicowe partie zaczynają w końcu zyskiwać więcej posłuchu w Europie.
A ja już serio nie wiem gdzie leży w tej Europie prawica a gdzie lewica. Ja odnoszę wrażenie, że niektórych zmian nie da już rady cofnąć. Piszę też dość subiektywnie, bo trzepnęła mnie w głowę ta jawna dyskryminacja własnych obywateli, gdy mój stary zachorował. On potrzebuje rehabilitacji domowej, żeby jako tako funkcjonować, gdzie od stycznia mają zwolnić 20 000 fizjoterapeutów z ramienia NFZ. Koszt jednej wizyty to 200pln za ok godzinę. Wizyt wymaganych 5 w tygodniu. Łatwo policzyć, że to 4000pln miesięcznie. I choć facet ma wszystkie wymagane dokumenty i wskazania, program mają zlikwidować, tłumacząc się dość bezsensownie. Chłop płaci składki i podatki w tym kraju od ponad 50 lat, z czego prawie 30 przepracował dla obronności i każą mu na koniec szukać czegoś prywatnie. A na bungalowy dla czarnuchów, czy socjal dla ukraińców kasa zawsze się znajdzie. A Ty w swoim własnym kraju na starość zostań kaleką, bo mają Cię w dupie. To właściwie po co w tym kraju pracować całe życie uczciwie i legalnie, pytanie się nasuwa.