Nie ma obecnie czegoś takiego jak Ruś. Więc nie ma flagi rusi. On w swoim pogmatwanym toku pseudomyślowym chciał postawić znak równości pomiędzy Ukrainą a rossją - tyle że russka ściera wygląda inaczej a russcy to nie Ukraińćy, ale to chyba każdy wie, a nie czekaj...
Flaga "ukrainy" jest dla ciebie świętością, ale już flaga Polski, to dla ciebie ściera... To już kolejny raz gdy znieważasz Polskę i Polaków, niegrzeczna antypolska justynko.
O czym Ty teraz w ogóle piszesz kobieto? Pomijam już fakt że Ukraina nigdy nie była Rusią była Rusią Kijowską jeżeli już, to na chwilę obecną Ukraina jest państwem uznawanym na świecie przez wszystkie lub zdecydowaną większość krajów. Zeleński w swoich wystąpieniach zawsze o swoim kraju mówi - Ukraina, czasem jedynie wspominając, że są historycznymi następcami Rusi Kijowskiej. Także przestań tu jakieś nowe realia wymyślać bo trochę się zapędzasz i w sumie nie wiadomo po co.
Ukraina nigdy nie była Rusią Kijowską — to było tylko jedno z jej województw. Ukraina = Ruś. Kacapstan ≠ Ruś. Kiedy Kacapstan powstawał, ich władcami była boczna linia dynastii władców Rusi, zaś jedyną historyczną częścią Rusi która weszła w stan Kacapii były okolice Nowogrodu. I kacyk tej skurwibandy zaczął od wymordowania właśnie mieszkańców Nowogrodu — swojej zresztą jedynej bazy handlu i przemysłu, reszta kraju to była tylko banda bandytów — i po tym nie miał już żadnych uzasadnionych pretensji do mianowania się Rusią.
Przypadkowo udało ci się rozpoznać flagę — ale flaga Rusi (czyli Ukrainy)