Po 1 - Holandia nie ma żadnej stolicy. Nieformalnie uważa się Hagę za stolicę, bo tam znajdują się najważniejsze urzędy. Ale oficjalnie Holandia nie ma żadnej stolicy. Po 2 - ktoś miał pecha i podpalił fajerwerkiem coś. Ja tez kiedyś podpaliłem korsarzem śmietnik, więc przy sztucznych ogniach o pożar naprawdę nie jest trudno.
Niech dalej sobie trzepią tulipany
Po 1 - Holandia nie ma żadnej stolicy. Nieformalnie uważa się Hagę za stolicę, bo tam znajdują się najważniejsze urzędy. Ale oficjalnie Holandia nie ma żadnej stolicy. Po 2 - ktoś miał pecha i podpalił fajerwerkiem coś. Ja tez kiedyś podpaliłem korsarzem śmietnik, więc przy sztucznych ogniach o pożar naprawdę nie jest trudno.
Stolice Królestwa Niederlandów:
- Amsterdam (konstytucyjna)
- Haga (administracyjna)
Nie pij tyle
Wez Ty kurwa debilu sie nie odzywaj jak nie masz pojecia o czym mowisz. Stolicą KONSTYTUCYJNĄ Holandii jest Amsterdam. Administracyjną jest Haga. Jednak oficjalnie zapisaną w konstytucji jest pierdolony Amsterdam jebany ulungu. Zawsze sie znajdzie jakis kurwa pseudo mądry imbecyl co chujowo wytlumaczy aby tylko wniesc cos ( byle co aby cos)do tematu. Stfuuuu