A ja będę szczery. Jestem świadom ułomności systemu komunikacji oraz próby jego kontroli i godzę się na to. Nie ważne czy facebooka, twittera używam do zorganizowania tajnego spotkania nt. konsumpcji pizzy czy żeby promować jakąś firmę. Nie mówiąc już o tym, że gdyby taki pojeb jak ja stwarzał jakieś zagrożenie to już dawno by mnie przymknęli :p A tak płacę cenę za zmniejszenie odległości między potencjalnymi kontaktami, znajomymi. To jest cena postępu i bezpieczeństwa. Aczkolwiek zgodzę się, że nie działa to jak powinno. Nie mniej nie chciałbym takiego 4chana albo harda gdzie tylko nie spojrzę. A gdybym planował zamach z użyciem internetu to mieściłoby się to w ramach selekcji "naturalnej" idiotów.
Oczywiście zgodzę się również, że patrząc na zamachy to sam zabiłbym więcej osób w Tesco bombą z mentosa i coli, więc skuteczność tej inwigilacji może nie być do końca taka jakiej byśmy się spodziewali, ale jakaś tam jest. A być może to jest jak zwykle - czyli ktoś gdzieś sypnął. Bo tak niestety wygląda w dużej mierze działanie nie tylko naszej policji
Pytanie czy dałbyś siebie kontrolować w strefie publicznej na każdym kroku, poprzez kamerę na każdym rogu i satelitę zaglądającego Ci w dupę gdyby to dawało Tobie 99% pewności, że żadne działanie z premedytacją przeciwko Twojej osobie i Twojemu mieniu nie powiedzie się :p Tak po prawdzie to byłaby naprawdę nudna i *hujowa robota więc bardzo bym się cieszył gdyby ktoś czytał te popaprane pierdoły które pisze i o których rozmawiam. Uważam, że taki typ który weryfikowałby te wszystkie informacje miałby na tyle prze*ebane, że ta praca sama w sobie byłaby wyjątkowo sadystyczną karą. A gdyby raz po raz na YT lądowały filmiki jak się pijany wypi*rdalam albo walę głową w słup patrząc w telefon wiele by mi nie zaszkodziły. Pewnie sam bym takie wrzucał
Polecam wszystkim:
cbs.com/shows/person_of_interest/
Fajny serial o superkomputerze kontrolujący każdy krok amerykańskiego "snu". Gra aktorska oraz fabuła stoi naprawdę na wysokim poziomie - a jestem mega wybredny. Jeden z ostatnich odcinków obecnej serii to majstersztyk ^^