mare30ks napisał/a:
rax nie posraj sie z oburzenia tylko
uwielbiam podawanie takich przykladow jak Hongkong i inne rejony jakos niedojeb jeden z drugim nie potrafi sie zastanowic czemu nagle w secru "komunistycznych" Chin wyrasta sobie wolnorynkowy raj
Yyyyyy... Z autonomicznej enklawy dzierżawionej przez brytyjczyków, która ominęły wojna domowa, wielki skok i rewolucja kulturalna i której władze skłaniały się bardziej ku leseferyzmowi niż socjalizmowi?
mare30ks napisał/a:
ciezko o wiekszych debili niz kucow ktorzy dla podparcia "swoich" prawd potrafia zmanipulowac kazdy fakt, byle tlyko pasowal do historii a jak nie pasuje to wina lewakow, wogole wszystko wina lewakow ostatnio
Jakich kurwa tez? Czego knypie nie rozumiesz? Że wszyscy powinni polegać na swojej pracy, umiejętnościach i przezorności, a nie liczyć na "darmowe"? Że jeśli chcesz socjalu możesz go sobie kupić na wolnym rynku, zamiast zmuszać wszystkich do jego finansowania(i nie pierdol że cię nie stać, bo nie stać cię - musisz płacić wysokie podatki i parapodatki)? Czy może tego państwo nie musi łaskawie zezwalać czy mówić mi jak i gdzie mogę postawić wychodek na działce? Jeśli ktokolwiek czymkolwiek manipuluje, to są to nasze media i politycy sejmowego mainstreamu. Gdyby nie TVN to bym nie wiedział jak dobrze mi się żyje.
mare30ks napisał/a:
a jak nie pasuje to wina lewakow, wogole wszystko wina lewakow ostatnio
Nie jak nie pasuje tylko we wszystkich sferach życia publicznego do których mają dostęp te pazerne niedojeby i nie ostatnio tylko od jakichś 90 lat.