O... w 1930 roku wiedzieli co to kod koloru RGB #DC143C. Graficy w tym czasie chyba tworzyli strony internetowe na drzeworytach, z prawidłowym zastosowaniem koloru karmazynowego.
Kod RGB #DC143C jest tylko matematycznym opisem wielkości fizycznej - koloru. Nie musieli znać kodu aby używać tego koloru, nawet nie musieli wiedzieć, że w taki sposób można określać kolory. Zrobili barwnik taki jaki im się podobał, a potem używali go jako wzoru, ileś lat później wymyślili RGB to opisali go dokłedniej. Nie wiem gdzie Ty widzisz problem.
Do większości idiotów.
Pierdolicie z tymi kolorami, sam znam ich dużo, mam kobietę, z która jestem w związku dość długo, mówi mi czasem swoim "kolorowym" językiem, ale trzeba być naprawdę debilem, żeby tego nie zapamiętać... bo co, dla zasady? Kurwa, albo macie tak zjarane banie, że już nie potraficie zapamiętać jednego więcej koloru, albo jesteście pierdolonymi ignorantami, którzy swój debilizm bronią tekstami "prawdziwy facet zna tylko 4 kolory..."
Z uwagi na cenę barwnika – koszenili uzyskiwanej z larw czerwca polskiego, mało kto mógł sobie na niego pozwolić, dlatego też był on wykorzystywany jedynie przez najbogatszą szlachtę i dostojników państwowych.
Kod RGB #DC143C jest tylko matematycznym opisem wielkości fizycznej - koloru. Nie musieli znać kodu aby używać tego koloru, nawet nie musieli wiedzieć, że w taki sposób można określać kolory. Zrobili barwnik taki jaki im się podobał, a potem używali go jako wzoru, ileś lat później wymyślili RGB to opisali go dokłedniej. Nie wiem gdzie Ty widzisz problem.