kukasz79 napisał/a:
Obecna? A poprzednia to sie trzymala? Z choinki sie urwales? Kazda wladza wykorzystuje prawo i lawiruje nim do osiagniecia wlasnych celow. "Postepowcy" neomarksistowcy rowniez nie podazaja w swoich wyglupach za litera prawa, a ich czesto lamiace prawo dokonania sa publicznie usprawiedliwiane rowniez przez politykow (mazanie sprayem i niszczenie zabytkow w imie walki z kosciolem nazywa sie eventem artystycznym itp). W takim sporze ideologiczbym obie strony maja swoje "racje", a ze chodzi o ideologie czy swiatopoglad, nie znajda raczej plaszczyzny do porozumienia. Mozna by rzec, ze trafila kosa na kamien...
Co do samej furgonetki, bardzo interesujace jest jak dzika wscieklosc wzbudza. Lewicowi "aktywisci" probuja ja powstrzymac na wszystkie mozliwe sposoby. Gdyby druga strona nagle zaczela lewakow rozliczac z bzdur ktore pierdola i na tej podstawie zakazywac im mowic czy protestowac, pozywac chocby za kazde publiczne wykroczenie, nie zostaloby im specjalnie duzo do mowienia czy protestowania...
PS. Nie, nie jestem fanem PiS ale co smutniejsze nie widze alternatywy na horyzoncie, a za stary jestem, zeby glosowac "na zlosc".
Cudowny symetryzm.
W tym momencie mamy tę władzę więc to ją krytykuję. nawiasem mówiąc prawie każda z sejmowych partii byłaby lepszą alternatywą dla obecnej.
A furgonetka wzbudza wściekłość choćby dlatego, że odpowiedzialna za nią organizacja urządza hałaśliwe happeningi pod porodówkami gdzie przebywają kobiety z różnymi historiami przebiegu ciąży. Zwolennicy pro-life próbują przy tym zantagonizować zwolenników legalnej aborcji kreśląc ich wizerunek jako ludzi którzy skrobią dla przyjemności. Cały konflikt jest podgrzewany przez finansowany z publicznych pieniędzy kościół. Aborcje i tak będą wykonywane, za granicą w cywilizowanych warunkach bądź na miejscu w prowizorycznych. Krytykowanie ludzi za to, że w tej atmosferze pomalowali jakiś budynek jest delikatnie mówiąc nie w porządku.
W sumie rozumiem dlaczego na sadolu jest tylu przeciwników aborcji, chcą więcej postów z rozpierdolonymi mutantami bez kończyn lub z przerośniętymi głowami
Jeżeli jesteście patriotami to spróbujmy w ten sposób - dajcie tym materiałom wpływać tutaj z Indii i Brazylii, a Polska niech chociaż w internecie nie kojarzy się z upośledzeniami, ok?