Gratuluję. Wrzuciłeś film traktujący o tym, co było poruszane w piątej klasie szkoły podstawowej na lekcjach geografii. Przy Zniekształcenia kątów, zniekształcenia odwzorowawcze, zniekształcenia odległości i powierzchni w rzutach zapewniających wierne odwzorowanie kątów - i tak dalej.
Gratuluję. Wrzuciłeś film traktujący o tym, co było poruszane w piątej klasie szkoły podstawowej na lekcjach geografii. Zniekształcenia kątów, zniekształcenia odwzorowawcze, zniekształcenia odległości i powierzchni w rzutach zapewniających wierne odwzorowanie kątów - i tak dalej.
O ile mnie pamięć nie myli - od czwartej klasy. Wcześniej część zagadnień (tych najprostszych) pojawiło się w nauczaniu początkowym na przedmiocie o nazwie środowisko społeczno-przyrodnicze. Jako że jestem przedstawicielem drugiego rocznika dotkniętego reformą z 1999 roku, miałem jeszcze takie same przedmioty, jak moi starsi o kilka lat koledzy.Geografia w podstawówce?
Pardon mademoiselle, nie zerknąłem na nick, ani też na znaczek płci.PS -"wrzuciłaś". Nie mam fiuta.