Zaraz sie zlecą wnuczki i synkowie oficerów z paplaniem jaka to nasza armia nie jest dobra i uzbrojona. Zastanawiam sie tylko czy byłaby w stanie w razie napaści bronić chociaż 2 powiaty naraz.
@Kominek1993 Całkiem możliwe że mamy jedną z najlepszych armii w Europie. Nie jest przecież wykluczone że pozostali mają jeszcze bardziej beznadziejne wojsko, a to co widać na zewnątrz to tylko makieta. Przecież gdyby europejskie armie były silne i sprawne, już dawno spacyfikowałyby Putina, którego nikt nie lubi. Bliski i daleki wschód byłby potulny jak baranek, słońce świeciłoby pięknie przez całe lato i każdego roku byłyby białe święta.
Przez 12 miesięcy służby obowiązkowej nauczyłem się wzorowo naciągać prześcieradło, pastować buty i zapinać guziki. Na strzelnicy przez ten okres byłem może z pięć razy i oddałem pięć strzałów za każdym razem.
Do 51 roku życia jestem szeregowym żołnierzem rezerwy Wojska Polskiego, więc doskonalę umiejętności ścielenia łóżka i pastowania butów. Głęboko wierzę że w razie konfliktu zbrojnego niedbale posłane łóżko, czy ujebane buty mogą przeważyć o zwycięstwie wroga
Gdy wybuchnie jakakolwiek wojna, miliony rezerwowych pościeli łóżka, wypastuje buty i z pozapinanymi guzikami pójdzie bohatersko zginąć w walce, bo połowa z nich zapomniała jak odbezpieczyć kałacha.
super nowoczesnym myśliwcom F-15, których konstrukcja pochodzi zaledwie z 1972 roku.