dobra piesi mają pierwszeństwo ale czy to że stoi i czeka oznacza że mam się już teraz zatrzymać ? nie ! zwłaszcza jadąc prawym pasem nie patrząc czy przypadkiem ktoś nie wpadł na pomysł wyprzedzania mnie.
chuj że kierowca wyprzedzał, chuj że ona biegła ale na chuj ten kierowca który nagrywał się zatrzymał ? nie ma sygnalizacji więc na chuj zapraszał pieszego na przejście ? dobra piesi mają pierwszeństwo ale czy to że stoi i czeka oznacza że mam się już teraz zatrzymać ? nie ! zwłaszcza jadąc prawym pasem nie patrząc czy przypadkiem ktoś nie wpadł na pomysł wyprzedzania mnie.
@up, nie kurwa, masz się zatrzymać za 10 minut! I to nie on ma zabezpieczać oszołoma, który sobie wymyśli wyprzedzanie w rejonie przejścia dla pieszych.
Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejścia dla pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa pieszemu znajdującemu się na przejściu.
zwłaszcza jadąc prawym pasem nie patrząc czy przypadkiem ktoś nie wpadł na pomysł wyprzedzania mnie
dlaczego autobus się nie zatrzymał