Dynamo jest dosyć dobrym iluzjonistą. Kiedys jak sie zainteresowałem jego programem na Discovery (w końcu to Discovery, byle gównianego chłopka z odpustu by nie wzieli) to z ciekawości wszedłem na forum dla magików (magicbunny czy cuś takiego). Oczywiście większość twierdzi, że jest do dupy, ale raczej przemawia przez nich zazdrość, że koleś takie sianko robi na tym. Kilka osób natomiast całkiem rozsądnie stwierdziło, że może nie jest najlepszym iluzjonistą, ale dobrze robi te tricki.
Można wywnioskować patrząc z boku na te rozmowy na forum, że gościu jest niezły i że się sprzedał
Trochę mi to dyskusje nt. rapu przypominało.
W każdym razie - operator kamery stwierdził, że jest zaskakujaco mało dubli (a właściwie nie ma ich wcale). Oczywiście znakomitą ilość tricków da się dobrze wytłumaczyć oglądając powtórki, ale face to face gość robi wrażenie (wiem, bo kumpela ze zmywaka w Londynie była jego ofiarą
).
Co mnie natomiast dziwi, to ze nie ma amatorskich nagrań na Youtube. Ablo je skutecznie usuwa, albo takowych nie ma, co robi się bardzo podejrzane.
Niemniej jednak Discovery nie zatrudniłoby byle kogo do takiego programu. Ja tam lubie Dynamo.
Poza tym mówienie o tricku iluzjonisty, że to "fake" jest z lekka głupie. Wiadomo, że to fake i wiadomo, że w zwolnieniu w połowie przypadków wyjdzie co jest grane.
Tu chodzi o to, żeby zrobić dobre pierwsze wrażenie. JEbs! WOW! i tyle
Nie warto się rozkminiać, az tak mocno.