szczerze, ile ludzi, tyle opinii.
sam osobiscie z wszystkich najbardziej lubie JKM ale czy on jest odpowiedni? nikt tego nie wie...
Jest mały problem - zarówno Palikot jak i JKM mają poglądy zmieniające się jak chorągiewka na wietrze. Poza tym - w czym niby się zgadzają? Palikot to zabaweczka w rękach Tuska mająca odciągnąc "lewicowych" wyborców od popłuczyn po SLD, JKM to teoretyk gospodarczy bez doświadczenia. Palikot opiera CAŁY swój "program" na pedałach i trawce, dla JKM lokomotywą wyborczą jest zlikwidowanie ZUS, podatków, sądów, policji, publicznej służby zdrowia i w zasadzie wszystkiego czego nie da się zrobic. Palikot pozuje na antyklerykalnego lewicowca, JKM popłynął ostatnio w stronę skrajnego, nacjonalistycznego, patriotycznego prawicyzmu więc trudno byłoby im wmówić swoim wyborcom, że nagle zmianiają kurs o 180 stopni i mimo to nie zostać zepchniętym w stronę planktonu wyborczego (a zapomniałem, oni są już planktonem wyborczym
Reszcie się jakoś specjalnie nie przyglądam, bo może i ma ta partia kilka dobrych pomysłów (o ile to nie populizmy), to i tak jest socjalistyczna, a zatem zła.
- Silna armia jest konieczna w każdym państwie.
- Internet nie jest konieczny do życia
- Nie jestem przeciwny pomocy ludziom którzy chcą mieć własne dziecko, ale nie mogą i muszą szukać szans w in vitro. Wręcz przeciwnie, jestem jak najbardziej za taką pomocą, ale niechaj będzie to pomoc dobrowolna, a nie przymusowa z urzędu. Powstaną fundacje finansujące taki cel to nawet sam jakąś skromną kwotę sypnę.
- No i to jest dobre pytanie. Kościół powinien być finansowany przez wiernych, ale postulat RPP dotyczący przeniesienia religii do kościoła nadal wiąże się z jego finansowaniem, ponieważ dopóki istnieje "darmowa" oświata (czego RPP chce), to MEN i tak będzie musiał na to łożyć i kto wie czy nie większe pieniądze.
Nie pracujesz zatem prawdopodobnie jesteś biedny. Nie chcesz być dłużej biedny? Znajdź sobie robotę, albo rób coś na własną rękę. Nadal nie chcesz i wolisz nic nie robić? No to masz człowieku przejebane na własne życzenie.
Jesteś chory? Niechaj zadziałają wcześniej odłożone pieniądze lub ubezpieczenie. Nie odłożyłeś, ani się nie ubezpieczyłeś, no to debil jesteś, ale nie wszystko stracone, bo masz pewnie jeszcze rodzinę i ona powinna Ci pomóc? Nie chcą Ci pomóc? Pomogą ludzie dobrej woli, których nigdy nie brakowało, ale nie opieraj swoich celów na tym, że ktoś i tak Ci w jakimś stopniu pomoże.
RPP ze swoją mnogością, teoretycznym wyrównywaniem na siłę szans, "darmowym" zaspokajaniem potrzeb itd jest partią lewicowo liberalną? Albo jest się liberałem, albo nie i tyle. To, że trochę luzują łańcuchy nie sprawia, że się diametralnie różnią od innych partii z parlamentu.
Proszę, wytłumacz po co Polsce wojsko.
Albo jesteś bardzo młody albo bardzo stary - w jednym i drugim przypadku nie rozumiesz potęgi i przydatności internetu. Na uczelni mamy internetowe moduły do wypełniania jako ćwiczenia to raz. Dwa, na maila wrzucane są notatki (to nie lata 80, koniec z zeszytami). Trzy, w pracy przełożeni komunikują się ze mną przez internet, przesyłają pliki, maile, złączniki chuj wie co (co, może pocztą, huh?). Cztery, nawet w liceum potrzebowałem internetu żeby odrabiać prace domowe. Pięć, internet to nie dobro luksusowe, a konieczność, wiele spraw załatwia się tą drogą.
Śmiem wątpić. Zobacz, że obecnie wiele osób w jakimś tam stopniu innym pomaga, a przy założeniu, że istnieją zasady gospodarki takie o jakich mówi taki JKM, to ludzie mają więcej pieniędzy i są w stanie więcej pomóc. Naprawdę myślisz, że 99,9% Polaków żadnej fundacji by nie wspomogło mając więcej kasy niż obecnie, gdzie fundacje jednak źle się nie mają?Pomyślało 0,1% Polaków z 36 milionowego społeczeństwa.
RPP chce żeby ludzie na niego zagłosowali, chce zrobić wszystkim dobrze, a więc to się nie uda. Za duży będzie sprzeciw społeczny nad wyrzucaniem religii z oświaty i co gorsza wprowadzaniem wychowania seksualnego. Wyobraź sobie jaką radochę miałby taki pedofil gdyby na lekcji prowadzonej przez niego np.: 8-letnie dzieciaki uczyły się zakładać prezerwatywy na różne dildosy?Nie rozumiesz co RPP chce zrobić. Jeżeli doszliby do władzy - kościół traci pieniądze ze skarbu państwa, finansuje lekcje religii z własnego budżetu, płaci podatki... baaa, wyrzuca lekcje religii z programu oświaty i zastępuje je lekcjami wychowania sexualnego.
Dalej odnosisz się do obecnie panującego systemu.Swoją drogą, ciekawe jak Ty byś śpiewał gdybyś miał wypadek, stracił pracę, a rodzina się na Ciebie wypięła. Błagałbyś obcych ludzi o pomoc? To uwłaczające ludzkiej godności. Jeżeli tak sobie wyobrażasz utopijne państwo to stary, mam nadzieję, że do władzy nie dojdą ludzie sądzący podobnie... nigdy.
Na koniec sobie zostawiłem to słodkie ciacho:
Twardy podział na liberałów i socjalistów jest co najmniej śmieszny.
Kto powiedział, że trzeba być skrajnie takim albo takim? Kto ustalił takie zasady? Kto ten podział wymyślił?
Tak samo podział na prawicę i lewicę. Po środku nie może być nic innego ! Albo jesteś komunistą albo narodowcem ! Tak? Błagam Cię.
RPP jak dla mnie nie są skrajnie lewicowi, wręcz przeciwnie. Są czymś po środku, to media kreują ich wizerunek w jakiś dziwny, czasami śmieszny sposób.
Zaznajom się z historią Polski od jej powstania i zobaczysz, że wojsko w takim czy innym znaczeniu jednak nam się kurwa przydawało.
Jak najbardziej rozumiem potęgę i przydatność internetu, jednak jestem przeciwny temu żeby istniało coś takiego jak "darmowy" internet na który wszyscy przymusowo łożą w podatkach.
Piszesz o tym, że pracujesz i przełożeni komunikują się z Tobą między innymi za pośrednictwem internetu. Spoko, skoro pracujesz to ""se" kurwa kup za swoje, a nie dalej chcesz żeby każdy miał "za darmo". Przyjmijmy, że każdy dom dostałby darmowe połączenie z internetem, a jak internet to i komputer by się przydał. Przyjmijmy, że dajemy taki pakiet komputer+internet 10 mln rodzin, czy ludzi samotnych i ten pakiecik będzie wart powiedzmy na początek 3000zł + dożywotnio co rok opłata za internet (drożej bo się państwo tym zajmuje i można nakraść, patrz różne przetargi). Wychodzi nam powiedzmy 30 mld na początek + coroczny darmowy internet. Nie lepiej takie środki przeznaczyć nie wiem, np.: na spłatę zobowiązań wobec emerytów, czy długu publicznego? Nieeee, za chuja. Społeczeństwu ma być dobrze, a niech przyszłe pokolenia się martwią. Zastaw się, a postaw się.
Wyobraź sobie jaką radochę miałby taki pedofil gdyby na lekcji prowadzonej przez niego np.: 8-letnie dzieciaki uczyły się zakładać prezerwatywy na różne dildosy?
Nikt nie mówi, że trzeba być skrajnym. Skoro ktoś się podaje za kogoś, to powinien taki być, a nie tworzyć jakieś mutacje.., np.:
"Ja to jestem wegetarianinem, ale czasem lubię sobie zjeść krwisty stek" Coś tu nie pasuje, prawda?
Są lewicowi i temu nie można zaprzeczyć. Popatrz na ich projekty ustaw, czy interpelacje.
Jeżeli ktoś kreuje się na kogoś kim nie jest, by troche elektorat powiększyć to jest zwyczajnie zakłamany. Dobrym przykładem jest taki PiS. Partia kreowana przez siebie i media na prawice, podczas gdy bliżej jej do partii narodowo-socjalistycznej (NSDAP), chociaż z tym duchem narodowym, to też nie bardzo jakby tak popatrzeć na zdrajcę śp Lecha Kaczyńskiego, który podpisał traktat lizboński (utrata przez nas niepodległości), czy wyczyny ich europosłów.
Szczególnie w '39r. się przydało. Ja rozumiem, ja to wiem, że Polacy to urodzeni wojacy. Napierdalaliśmy się zawsze, wszędzie i ze wszystkimi, ale te czasy minęły bezpowrotnie.
...Podejrzewam, że bylibyśmy w stanie się bronić przez miesiąc max i do tego zrujnować i zrównać z ziemią własne miasta. Wojny się nie prowadzi na własnym terytorium, my, jako naród chyba tego nie pojmujemy.
Tu już przeginasz. Wychowanie sexualne to nie nauka zakładania gumki na dildosa w wieku 8 lat.
Ale są.I znowu ten dziwny ton i tok myślenia. Są lewicowi, ale nie są socjalistami do szpiku kości.
Chcą żeby w kraju się żyło dobrze. Nie tylko tym obrotnym, ale też i tym mniej "rozgarniętym". Nie każdy może być bogaty i podcierać się banknotami.
Projekty ustaw, no to jest ciekawy temat. Z tego co wiem, dążą do zmniejszenia liczby posłów do 360; zlikwidowania senatu; zakazania "uprawiania polityki" osobom bodajże z 20 letnim stażem; ułatwić życie przedsiębiorcom poprzez zmniejszenie wymaganej ilości papierów; zniesienie jakiś tam podatków i w chuj wiele innych. Ale o nich się nie mówi w TV, je PO upierdala przy samej dupie na samym wejściu. Nawet PiS (który traktuje RPP jak powietrze) ma jakiś tam % zgodności w głosowaniach.
Interpelacje? Przecież to zapytania do ministrów.
I pisze to osoba podająca się za kobietę, która pisze tak jak facet. Anka nie wygłupiaj się, bo Ci jaja wystająO stary, pojechałeś po bandzie z tym programem politycznym RPP. Tak się składa, że oni nie opierają kampanii ani programu na "pedałach" (i innych "dziwactwach" przyp. ja).