Oczywiście, że nie byłbym szczęśliwy, ale od tego są majstry od PRu. Ciężko się niezgodzić z tezami postawionymi, przez Ogińskiego, że ładują tam jakieś gówno, ale strzelanie do muchy z armaty jest conajmniej nie na miejscu i może narobić szkód większych niż oczekiwane. To jest jak walka Dawida z Goliatem, jak Jaś i Małgosia vs. Baba Jaga. Ludzie zawsze się utożsamiają z tym, który wygląda na bardziej bezbronnego i dlatego Sokołów właśnie straci. Muszę przyznać, że gość z Kocham Gotować jest irytujący na tych swoich filmikach i ciężko go uznać za szczególnie opiniotwórczego, pewnie gdyby go nie pozwali mało kto by ten film zobaczył a tak tyo niestety sami zrobili sobie problem. Zamiast go pozwać, rozsądniej było go delikatnie ośmieszyć i pokazać neikompetencję tak jak robi sie to na zachodzie np tu:
EDIT:
@galaxy.ngc
Rozumiem zasadność użycia niektórych z tych składników i dokladnie zdaję sobie sprawę, że jest to wybór "mniejszego zła". Ale to nic nie zmienia. Gość powiedział, że jest w środku szkodliwa chemia i jest
To, że azotyn zapobiega tam powstawaniu jadu kiełbasianego nie czyni go nieszkodliwym. Oczywiście zauważyłem to "prawdopodobnie", mam nadzieję, że doczytałeś również dlaczego jest to taka a nie inna klasyfikacja. I, że jest rakotwórcze dla zwierząt i istnieje spore prawdopodobieństwo, że dl;a nas też, chociaż nie udało się jeszcze tego udowodnić