Wysłany:
2013-07-19, 13:59
, ID:
2342784
116
Zgłoś
Dostaje takich życiorysów, cefałek itd dziesiątki z racji mojej pracy i chociaż często są one mega śmieszne, ukazujące brak elementarnej wiedzy, głupote, brak znajomości zasad pisowni, ortografii itd. to dalej spotykam się z takim człowiekiem na rozmowie i jeśli mogę mu pomóc w zatrudnieniu to robie to z przyjemnością! Nie każdy urodził się elokwentny, inteligentny i z umysłem osoby, której nauka nie sprawiała problemu. Gość który pilnuje monitoringu, sprząta Twój garaż, sprzedawca w sklepie to wszystko ludzie którzy zamiast siedzieć na dupie i czerpać zasiłki wybrali pracę za grosze i moim zdaniem są bardziej oważni i należy im się za to wielki szacunek. Zdziwilibyście się także ile osób z wyższym wyksztaleceniem aplikuje i dostaje prace na stanowisko typu kasjer-sprzedawca, lub inny pracownik handlowy itp itd. Czy Ty gdybyś był zwykłym człowiekiem zapierdalającym w pocie czoła, jeżdzącym śmierdzącą komunikacją miejską do pracy 30km od Twojego domu za minimalną krajową, mając w domu 2 małych dzieci potrafiłbyś się chociaż usmiechnąć ??!! zadaj sobie to pytanie zanim zaczniesz się z kogoś śmiać. Od 7 lat pomagam m.in. takim ludziom w zatrudnieniu i nie ma się z czego śmiać. Śmiać mi się chce z synalka albo córeczki jakiegoś nowobogackiego śmiecia, które nie przepracowało solidnie nawet jednego dnia pracy a czuje się lepszy od innych bo ma na dupie markowe spodnie i śmiga dobrą furą i gdy widzi spoconego brudnego chłopa wracającego z pracy z harnasiami w siatce a spogląda z ogródka drogiej resturacji i w rozmowie z kolegom rurkowcem śmieje się z tego dobrego człowieka. Nie raz byłem świadkiem czegoś takiego i nawet kiedyś wdawałem się w dyskusje z takimi śmieciami, ale stwierdziłem ze nie warto. Koniec.