Wysłany:
2010-12-11, 21:01
, ID:
480286
1
Zgłoś
Mi możesz oczywiście nie wierzyć, więc będę posiłkował się cytatami ludzi znanych: Im chyba nie zarzucisz ignorancji i antysemityzmu:
"Dlaczego (...) dotąd oficjalne koła żydowskie nie potępiły jawnej zdrady i innych zbrodni, jakich się wobec Polski i polskich obywateli dopuszczali przez cały czas okupacji sowieckiej?"(Gen. Władysław Sikorski, 11 czerwca 1942 r.)
Norman Davies 1987r: "Wśród kolaborantów, którzy przybyli, aby pomagać sowieckim siłom bezpieczeństwa w wywózce wielkiej liczby niewinnych mężczyzn, kobiet i dzieci na odległe zesłanie i przypuszczalnie śmierć, była nieproporcjonalnie wielka liczba Żydów."
"Ujawniło się, ze ogół żydowski we wszystkich miejscowościach, a już w szczególności na Wołyniu, Polesiu i Podlasiu (...) po wkroczeniu bolszewików rzucił się z całą furią na urzędy polskie, urządzał masowe samosądy nad funkcjonariuszami Państwa Polskiego, działaczami polskimi, masowo wyłapując ich jako antysemitów i oddając na lup przybranych w czerwone kokardy mętów społecznych. "
(Dowódca AK, gen. Stefan Rowecki-"Grot", 25 września 1941 r.)
Mozna by dużo przykładów dawać jeżeli chodzi o okres II wojny ale problem w tym okresie się nie zaczął ani nie skończył niestety.
Utworzenie państwa buforowego tzw. Judeo-Polonii w kolaboracji z zaborcami Rosyjskimi przez syjonistę rosyjsko-żydowskiego z Odessy Wladimira Żabotinskiego a później z Niemieckimi przez Niemiecki Komitet Wyzwolenia Żydów Rosyjskich jest świadomie przemilczanym faktem.(sorry nie mam cytatow, mozesz nazwac antysemityzmem ten argument)
<q>Większość z nas płaciło podatki i walczyło przeciw Niemcom, to nazywasz niewdzięcznością?</q> No tu przyznaje, że nie zadałem sobie trudu by takich żydów znaleźć, więc czekam na konkrety od Ciebie.