Stabilq napisał/a:
P.S do reszty baranów, która uważa, że matematyka się im się nigdzie w życiu nie przyda itp.,itd. zastanówcie się dlaczego właśnie matematyka nazywana jest królową nauk.
P.S2 a ci co piszą, że z matematyki to im się może przydać jedynie dodawanie, ja pierdole, brak mi słów
PS bez kropki w języku polskim...
Matma w życiu mi się nie przyda, przyda mi się za to logika, którą mogę wyćwiczyć przy pomocy zadań matematycznych!!! Matematyka jest bardzo dobra do ćwiczenia logicznego myślenia, ale poza tym to nawet w informatyce się za bardzo nie przydaje(wielu ludzi, szczególnie matematyków twierdzi inaczej, a ja śmieje się im w twarz). W programowaniu najważniejsze jest logiczne myślenie, które może być cechą wrodzoną lub wyćwiczoną na podstawie zadań matematycznych. Nie oszukujmy się, że większość matematycznych wzorów jest zwykłemu człowiekowi zwyczajnie nieprzydatna. W życiu codziennym stosujemy najzwyklejszą matematykę podstawową.
Zresztą troche głupie jest podciąganie logiki pod samą matme, logika działa także w innych dziedzinach. Pamiętajcie, logiczne myślenie to podstawa!