Zapasy powinny zniknąć. Zamiast nich ma pojawić się wspinaczka sportowa która jest o wiele bardziej widowiskowa i jest sportem praktycznie bez dopingu. A jest tak dlatego bo żadne sterydy ci w nim nie pomogą ba nawet standardowe odżywki mogą ci zaszkodzić niesamowicie (większa masa mięśniowa = brak efektów). Oszukiwać tez się za bardzo nie da czy to czasówka, trudność czy bald. Czysty widowiskowy sport w którym wygrywa się dzięki treningowi i poświęceniu, tak chcę to oglądać
@lapps wspinaczka to nie siła. Siła to tylko może 5-10% sukcesu reszta to Technika/Psychika. Podaj mi jeden steryd który sprawi że moje ścięgna zregenerują się w ciągu jednej doby. Że po wzięciu sterydu o którym mówisz i zwiększeniu objętościowo treningu nie strzelą mi troczki w palcach. Albo że skóra na dłoniach wytrzyma i nie zacznie pękać po tygodniu. To są główne problemy przy wspinaczce i sterydach koksach itp. Są rzeczy których nie przeskoczysz. A co do porównania olimpiady i oskarów to wycofanie zapasów jest jak usunięcie nagrody za najlepszy film czarnobiały, niby ważne ale każdy ma to w dupie.