Poznałem kilku Brytyjczyków, którzy wyemigrowali do Polski albo przyjechali do pracy na 2-3 lata. Najczęściej imigruje do nas kadra menadżerska, pracownicy korporacji, nauczyciele angielskiego lub ludzie wykonujący na przykład prace zdalne. Zdziwiłbyś się, bo prawie każdy mówił, że to była jedna z lepszych decyzji w jego życiu. Wbrew pozorom o ile nie jesteś niewykwalifikowanym robolem to w PL można dobrze zarabiać. Do tego jest bezpiecznie, dla nich dość tanio, ładne kobiety, niezła kuchnia, ogólnie dość mili ludzie, którym zależy żeby pokazywać nasz kraj z dobrej strony.
Mam trochę ból dupy jak ci co wyjechali na zachód tak pierdolą, że u nas to się żyć nie da.
Mam trochę ból dupy jak ci co wyjechali na zachód tak pierdolą, że u nas to się żyć nie da.
Niestety o Polsce B zapomnieli wszyscy politycy i o dobrą pracę wcale nie jest łatwo.
Idę o zakład, że mieszkasz po lewej stronie Wisły. Niestety o Polsce B zapomnieli wszyscy politycy i o dobrą pracę wcale nie jest łatwo.
Nie rozumiesz zachodniej kultury. Ludzie tam wychowani nigdy nie powiedzą Ci, że tutaj jest chujowizna, tylko zawsze będą szukać pozytywów. Pomijając fakt, że Brytol, Niemiec, czy Francuz na stanowisku managera w zachodniej firmie w PL będzie zarabiał oczywiście więcej, niż Polak na takim stanowisku w Polsce. Poza tym, dadzą mu diety i dodatki, dzięki którym co druga Polka będzie robiła przed nim szpagat.
Dane są natomiast brutalne - poziom życia na zachodzie, bez względu na warstwę społeczną, jest nieporównywalny do polskiego
Poznałem kilku Brytyjczyków, którzy wyemigrowali do Polski albo przyjechali do pracy na 2-3 lata. Najczęściej imigruje do nas kadra menadżerska, pracownicy korporacji, nauczyciele angielskiego lub ludzie wykonujący na przykład prace zdalne. Zdziwiłbyś się, bo prawie każdy mówił, że to była jedna z lepszych decyzji w jego życiu. Wbrew pozorom o ile nie jesteś niewykwalifikowanym robolem to w PL można dobrze zarabiać. Do tego jest bezpiecznie, dla nich dość tanio, ładne kobiety, niezła kuchnia, ogólnie dość mili ludzie, którym zależy żeby pokazywać nasz kraj z dobrej strony.