Do czego kurwa? Ja pierdole ludzie, na śląsku nikt już nie gada z tą durną śląską gwarą. To wstyd, obciach i dno, tak we Wrocławiu (historycznej stolicy dolnego i całego śląska), jak i w Opolu (historycznej stolicy śląska górnego). Nagle za serce śląska próbują robić Katowice(dawniej Staliningrad, obecnie po połączeniu z Sosnowcem - Metopolia Górnośląsko-Zagłębiowska) czy inne miasteczka nie mające historii ani śląskiej ani żadnej dłuższej niż 200 lat, nagle zaczynają pierdolić o jakiś "hasiokach", "języku śląskim" nie gwarze, a nawet o kurwa z czego beka o "ślunskim narodzie" i ruchach Autonomicznych, RAŚ czy inny cwel. Nic mnie tak nie wkurwia.Wychodzę do hasioka
Do czego kurwa? Ja pierdole ludzie, na śląsku nikt już nie gada z tą durną śląską gwarą. To wstyd, obciach i dno, tak we Wrocławiu (historycznej stolicy dolnego i całego śląska), jak i w Opolu (historycznej stolicy śląska górnego). Nagle za serce śląska próbują robić Katowice(dawniej Staliningrad, obecnie po połączeniu z Sosnowcem - Metopolia Górnośląsko-Zagłębiowska) czy inne miasteczka nie mające historii ani śląskiej ani żadnej dłuższej niż 200 lat, nagle zaczynają pierdolić o jakiś "hasiokach", "języku śląskim" nie gwarze, a nawet o kurwa z czego beka o "ślunskim narodzie" i ruchach Autonomicznych, RAŚ czy inny cwel. Nic mnie tak nie wkurwia.
Barany wy się nawet kurwa na śląsku nie znajdujecie, a jeśli nawet, to na tej zasadzie co Terepol jest w centrum Polski!!!!
Tu macie wasz "hasiok", i zdajcie sobie wreszcie z tego sprawe:
Do czego kurwa? Ja pierdole ludzie, na śląsku nikt już nie gada z tą durną śląską gwarą. To wstyd, obciach i dno, tak we Wrocławiu (historycznej stolicy dolnego i całego śląska), jak i w Opolu (historycznej stolicy śląska górnego). Nagle za serce śląska próbują robić Katowice(dawniej Staliningrad, obecnie po połączeniu z Sosnowcem - Metopolia Górnośląsko-Zagłębiowska) czy inne miasteczka nie mające historii ani śląskiej ani żadnej dłuższej niż 200 lat, nagle zaczynają pierdolić o jakiś "hasiokach", "języku śląskim" nie gwarze, a nawet o kurwa z czego beka o "ślunskim narodzie" i ruchach Autonomicznych, RAŚ czy inny cwel. Nic mnie tak nie wkurwia.
Barany wy się nawet kurwa na śląsku nie znajdujecie, a jeśli nawet, to na tej zasadzie co Terepol jest w centrum Polski!!!!
Tu macie wasz "hasiok", i zdajcie sobie wreszcie z tego sprawe:
Niestety, raptem miesiąc temu obsługiwałem ślub i wesele właśnie w katowicach.. uszy więdły od słów których by sam diabeł nie rozkminił...
zarabiam wiecej od ciebie w branży foto-video i za miesiąc mam tyle co ty w rok na budowie przy betoniarce nie zarobisz wrzucając piach z cementem na zmianę..
Mieszkam na Śląsku Opolskim, jeżdżę służbowo po całym Śląsku i uwierz mi gadają tak
Ale w tym roku pewnie dupa, trochę wesel jednak poszło się jebac, chyba że pogrzeby też kręcisz
Swoją drogą kiedyś za dziecka robiło się zdjęcia na pogrzebach czy teraz też się robi?