@sanger
Zgadzam się, poza tym, że da się to zatrzymać
Nic nie istnieje bez powodu. Całe to zło istnieje po to, żeby ludzie się czegoś nauczyli. I żeby obrali jaką drogą chcą iść. Zmiany zacznijmy od siebie. "Be the Change you wish to see in the World" - Gandhi (bądź tą zmianą, którą chcesz widzieć w świecie).
Ja w moim życiu doświadczyłem dużo zła. Było mi to potrzebne, żebym zdecydował, że nie popieram takich zachowań i dlatego nie będę ich powielał. Czy mi to przynosi korzyści, czy nie - nie zgadzam się na zło.
A powiem, że przynosi mi to korzyści
Bo wszystko posiada swoją energię. Myśli to energia. Jaką energię wysyłamy od siebie - to do nas wraca. Podstawowa zasada woo-doo mówi, żeby jeszcze przed rzuceniem klątwy zabezpieczyć się przed nią, bo ona wróci. Wszystko do nas wraca.
Istnieją rzeczy, które będą istnieć bez względu na to, czy w nie będziecie wierzyć, czy nie.
Mam różne doświadczenia i mówię Wam, że nie jesteśmy tylko kupką mięsa.
Czyńcie dobrze i myślcie pozytywnie, a wróci to do Was
Jaki to ma związek z tematem?
Otóż taki, że jeśli nie jesteś w stanie przejąć władzy nad światem i naprawić wszelkiego zła, to zrób to, co możesz zrobić - zacznij zmiany od siebie. Jeśli nie potrafisz zmienić siebie, to jak chcesz zmienić innych i świat?
Niech każdy posprząta na swoim podwórku, a miasto będzie czyste.