1.
Ant1984 napisał/a:
Nic nie istnieje bez powodu. Całe to zło istnieje po to, żeby ludzie się czegoś nauczyli. I żeby obrali jaką drogą chcą iść.
Ant1984 napisał/a:
Bo wszystko posiada swoją energię.
Myśli to energia.
Jaką energię wysyłamy od siebie - to do nas wraca.
Podstawowa zasada woo-doo mówi, żeby jeszcze przed rzuceniem klątwy zabezpieczyć się przed nią, bo ona wróci. Wszystko do nas wraca.
Istnieją rzeczy, które będą istnieć bez względu na to, czy w nie będziecie wierzyć, czy nie.
Mam różne doświadczenia i mówię Wam, że nie jesteśmy tylko kupką mięsa.
Czyńcie dobrze i myślcie pozytywnie, a wróci to do Was
Alarm!!! Nawiedzony oszołom na wprost! Przygotować sprzęt ochronny i omijać szerokim łukiem!
2. Pierwszy filmik obejrzałem do 3 minuty, później przewijałem i zadowalałem się urywkami. Drugiego nawet nie odpaliłem. To takie słodkie "pierdu pierdu", że nas cały wszechświat chce wyruchać, oszukać i uwięzić, a tak naprawdę to każdy z nas ma tyle samo siły by przezwyciężyć "zUo", wypędzić "Szataniastego", rozjebać ziemski grajdołek i zbudować wszystko od podstaw bez "zUych" polityków i korporacji.
I to nachalne "sugerowanie", że jesteśmy niewolnikami, że powinniśmy się obudzić, że rozwaga, że moralność, że uczucia, że człowieczeństwo, że trzeba pielęgnować, że kuźwa wszystko. A wystarczy postępować według zasady "żyj i daj żyć innym" czyli "nie bądź skurwielem".
Weźmy za przykład Polskę . Czy nam jakaś supermegaultrazajedwabista korporacja, czy inny technologiczny diabeł zabrania się zjednoczyć i zmienić władzę? Nie! Czy mamy zablokowany dostęp do wiedzy? Nie! Ten kraj się stacza nie przez polityków, a przez to, że mamy demokrację, a w demokracji głupi rządzi mądrzejszym.
Serio, gdybym ja mógł zostać politykiem to bym głupi naród doił maxymalnie jak tylko się da, a tym mądrzejszym bym po cichu sugerował by wyjechali gdzie indziej jak chcą mieć lepiej.