Poruszam ten temat w materiale o staroszkolnym platformerze - Raymanie 2. Drodzy Sadole, ponieważ inny retro materiał przypadł Wam do gustu, to może w tym także znajdziecie coś dla siebie.
Ach kiedyś to były gry.. raymana pamiętam bardzo dobrze. Na prawdę warta polecenia gra chociaż jak byłem piękny i młody (teraz zostało tylko "i") sprawiała mi momentami nieco trudności. Ale o to chodziło! Jestem fanatykiem starych gier chociażby z tego powodu że w nich na prawdę czasem było trzeba pomyślec , wielu nie przeszedłem do dziś np. DynaBlaster(chyba tak się to zwało) , Commandos BEL - super gra jednak z wiekiem przestała mi przysparzac trudności i zatrzymałem się o wiele więcej misji dalej. Mógłbym więcej wymienic gierek w które WARTO pograc. Dzisiaj czasem pomykam sobie w fallouty , cezara ,zeusa i faraona , twierdze , AoE ,K&M itd. itd. To były czasy i to były gry.. Dzisiaj każdą kampanię przechodzi się w paredziesiąt godzin - prowadzeni po sznurku do celu - kiedyś o wiele więcej bo gry zmuszały do myślenia.. Sory jak coś źle napisałem itd. ale rozmarzyłem się za powrotem do starych czasów..