Wysłany:
2012-04-24, 17:53
, ID:
1101436
Zgłoś
@Hacerking To, że politycy zmieniają poglądy ze względu na siłę i kierunek wiatru wiadomo nie od dzisiaj. Nie jest ważne w co wierzysz, ważne, żeby dorwać się do koryta. Tak było, jest i pewnie jeszcze długo będzie. Dawno pozbyłem się złudzeń, że w naszym kochanym kraju zacznie rządzić partia prawdziwie liberalna, która odpierdoli się od mojego życia i nie będzie chciała za mnie decydować. Liberalizm kończy się wraz ze zdobyciem władzy. Pewnie tak samo jest czy będzie z Palikotem. W swoim komentarzu odniosłem się tylko i wyłącznie do zaprezentowanego materiału filmowego, który według mnie nie stanowi dowodu na dwulicowość bohatera.
@AmorPatriaeNostraLex To może przykład. Za wikipedią: Nazwa swastika pochodzi z sanskrytu i oznacza "przynoszący szczęście". Czy uważasz, że ludzie, którzy przed Hitlerem nosili ją na szyi a po Hitlerze na nią pluli, też są dwulicowi? To może przejaskrawiony przykład, ale dokładnie to samo widzimy na filmie. Najpierw szanuję krzyż a później chcę żeby zniknął bo kojarzy mi się z partią, której nie znoszę. Tyle widać w materiale. Nie twierdzę, że ten jegomość w rzeczywistości nie jest dwulicowym skurwysynem i szczerze mówiąc mam to w dupie, twierdzę, że nie wynika to w żaden sposób z filmu.