Wiecie jacy wy jesteście śmieszni podając tą średnią krajową. Czy ktoś może wie o ile wzrosła wpłaca minimalna. Czy ktoś wie ile osób pracowało w szarej strefie w tamtych latach. a dzisiaj.
Czy ktoś z tutaj wie co to jest podatek emisyjny?
Już nie wliczajmy w jakim stopniu wzrosło zadłużenie sektora publicznego i jak wzrosły podatki.
Postawmy sprawę jasno, unia jewropejska zabiera więcej niż daje
Patrząc na średnią to ja i mój pies mamy średnio po 3 nogi.
A gdy ja wpierdalałem na obiad kapuste, a mój szef mielonego, to średnio zjedliśmy gołąbki.
Średnia płaca to chuj. Biedni lekarze, biedni prawnicy i biedni prezesi nabijają ją tak, że milionów polaków za 1500 gdzieś po drodze zgubiliśmy.
Mediana, oo, to by mnie zainteresowało ! (dla niewiedzących i zbyt leniwych na wikipedie- mediana to wartość środkowa. Dokładnie połowa zarabia więcej i dokładnie połowa zarabia mniej)
Nie zapominaj kto nabija średnią
Obrazek
Zwykły Polak dostaje z 2k na rękę, i to jak ma szczęście. Tak więc średnią pensji zamiataczy i prezesów możesz sobie w dupę wsadzić
Inny przykład żeby pokazać sytuację że z kryzysu wybrnęliśmy zajebiście dobrze, mimo całej nagonki wszystkich idiotów, którzy nie umieją liczyć: zadłużenie Polski przez 10 lat wzrosło z 84 mld € do 217 mld €, podczas gdy zadłużenie takiej Francji wzrosło ze 1000mld do 1800 mld (1bln -> 1,8bln), Niemiec z 1,4bln do 2,1bln.