Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika.
Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:
Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:
Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics: Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
On tej ryby nie patroszył, tylko smaży z całym gównem i wnętrznościami? Nie wierzę, że patroszył na tyle szybko, że jeszcze na patelni impuls nerwowy zadziałał.
On tej ryby nie patroszył, tylko smaży z całym gównem i wnętrznościami? Nie wierzę, że patroszył na tyle szybko, że jeszcze na patelni impuls nerwowy zadziałał.
Justynka, piękności Ty nasze, ślepe... Widać jak byk, że ryba wypatroszona
On tej ryby nie patroszył, tylko smaży z całym gównem i wnętrznościami? Nie wierzę, że patroszył na tyle szybko, że jeszcze na patelni impuls nerwowy zadziałał.
Chyba nigdy świeżych ryb nie oprawiałaś. Jak robisz to szybko to posolona tusza rybna potrafi w misce podskoczyć chwilę po wypatroszeniu. Zakładam, że temperatura może zadziałać na mięśnie podobnie jak sól. Żółtki to najchętniej by wszystko na żywca wpierdalali.
Ja kiedyś karasie bez głowy bez wieczności w panierce mi z patelni wyskoczyły nerwy jeszcze gdzieś gdzieś były na tyle silne by taka wypatroszona rybą żuciło.
Chyba nigdy świeżych ryb nie oprawiałaś. Jak robisz to szybko to posolona tusza rybna potrafi w misce podskoczyć chwilę po wypatroszeniu. Zakładam, że temperatura może zadziałać na mięśnie podobnie jak sól. Żółtki to najchętniej by wszystko na żywca wpierdalali.
Zasadniczo to najprowdopodobniej jest to po prostu reakcja odruchowa. W dużym skrócie - receptory w mięśniach zostały pobudzone poprzez wysoką temperaturę, sygnał trafił do rdzenia kręgowego, skąd poszła genetycznie zakodowana komenda "SPIERDALAJ!". Widywałem takie reakcje u ryb wykrwawionych i zdekapitowanych, przy czym karpiowate z natury są bardzo odporne na funkcjonowanie w warunkach niedotlenienia (oraz na wiele innych czynników) - dlatego nawet po ustaniu krążenia krwi potrafią przez stosunkowo długi czas zachować pozostałe funkcje życiowe.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Strona jest przeznaczona dla osób, które ukończyły 16 lat.
Niektóre podstrony oraz treści lub ich fragmenty posiadają dodatkowe oznaczenia klasyfikujące je jako przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich i wymagające stosownego potwierdzenia.
Rejestracja, zamieszcznie materiałów oraz komentarzy są przeznaczone wyłącznie dla użytkowników pełnoletnich.
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie*
* przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc. * wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie