wstyd mi za ciebie pierdolony nieuku!
Szkoda, że twoi przodkowie nie spierdalali do iranu w czasie wojny i im tak nie powiedziano ... jednego chwasta na sadolu byłoby mniej.
LOL, była propaganda, teraz fakty.
Iran podczas IIWŚ dryfował w strone Hitlera az w końcu ruskie i alianci zaczeli go okupować. I tak zwany irański rzad miał mało do powiedzenia.
Polacy z Sybiru byli utrzymywani przez aliantów, a raczej płacili za to utrzymanie polskim złotem.
Szybciutko sie wynieśli.
Dzis Iran to jakas religijna dyktatura i jedyne co cenie to ze wiekszość Irańczyków siedzi u siebie na dupie.
LOL, była propaganda, teraz fakty.
Iran podczas IIWŚ dryfował w strone Hitlera az w końcu ruskie i alianci zaczeli go okupować. I tak zwany irański rzad miał mało do powiedzenia.
Polacy z Sybiru byli utrzymywani przez aliantów, a raczej płacili za to utrzymanie polskim złotem.
Szybciutko sie wynieśli.
Dzis Iran to jakas religijna dyktatura i jedyne co cenie to ze wiekszość Irańczyków siedzi u siebie na dupie.
A co jeśli wam powiem, że koncepcja ataku znowu wywodzi się od żydów, bo oni nie chcą ŻADNEGO zorganizowanego kraju u nich w regionie (taka ich mentalność). Dodatkowo Iran, który zerwał umowy o zaprzestaniu rozwijania programu ( z tego co aktualnie kojarzę), jest zagrożeniem dla napletów (bo takie gówno jak Izrael może mieć, a innym nie wolno).
Ja też się wypowiem chodz trochę nie z tematem tego filmu. Kiedyś pojechałem do Niemca na roboty jak jeszcze robota tam była na czarno, był to remont domku z lat 2 wojny światowej. Żyła tam babcia z córką. Kiedys przy obiedzie mój ojciec zapytał się babci o rodzinę. Babcia powiedziała że miała brata który był żołnierzem w czasie 2 wojny światowej i jak szli na ruskich to go postrzelili. Sytuacja była nie ciekawa i kazali rodzinie przyjechać na ostatnie pożegnanie. Babcia jak dostała list wsiadła do pociągu i w czasie wojny jechała na front do brata. W czasie tej całej podróży musiała przejechać przez Polskę i jak się okazuje miała styczność z Polakami. Jak się zapytaliśmy czy Polacy byli do niej wrogo nastawieni przez tą całą sytuację z Hitlerem odpowiedziała że nie. Ze nas Polaków dobrze wspomina ze ją jak mogli to jej pomagali pomimo całej tej chorej sytuacji. Babcia codziennie jak tam pracowaliśmy codziennie chodziła do piekarni za pieczywem dla nas. Starała jak tylko potrafiła pomimo 94lat. Niestety już zmarła. Szkoda