Problem gapiów był od zawsze ale kiedyś nie był tak perfidny jak dzisiaj. Nie tak dawno bo jakieś 3tyg, temu miałem sytuację gdzie udzielałem pomocy kobiecie. Przystanek autobusowy mnóstwo młodzieży godziny szczytu dużo ludzi przechodziło obok. Kobieta szła na autobus i w pewnym momencie upadła reakcja ludzi była przerażająca większość się odsunęła ,odwróciła w drugą stronę inni chyba zaczęli nagrywać. Podbiegłem w kilka sekund do niej pozostawiając swój bagaż bez namysłu i zacząłem udzielać pierwszej pomocy po kilku chwilach z całego tego tłumu wyłamało się dwie młode dziewczyny. Dzięki tej reakcji ja mogłem prowadzić resuscytacje jedna dzwoniła na pogotowie a druga stanęła przy ulicy by nakierować karetkę od miejsca zdarzenia. Duża ilość osób w trakcie patrzyła na to co robię a reszta po prostu odeszła w obojętności. Na szczęście udało się szybko przywrócić czynności życiowe i pogotowie też było dość szybko na miejscu. Ale po zakończonej akcji widok tych wszystkich ludzi mnie tak wku....ł stali jak takie głąby umysłowe z pustym wyrazem na twarzy. Niektórzy mieli nawet dobry humor i sobie żartowali . Ja lubię czarny humor czy dział hard bo dość często miałem takie widoki w pracy na karetce czy oddziałach SOR . Teraz pracuję w wojsku od kilku lat jako ratownik i tam jest trochę inaczej. Tam jeżeli nie udzielisz pomocy to reszta Cię zajedzie. Bo w wojsku nie ma kolegów są bracia. Dlatego wybrałem służbę w wojsku . A to że lubię ten portal to moje skrzywienie ale i możliwość spojrzenia trochę inną perspektywą na swoją codzienność. Kiedyś tutaj było takie porzekadło SADOL UCZY I BAWI !!!
Niestety ale tak to kurwa wyglada...
Moge się założyć że 90% sadolow nie ma pojęcia co zrobić w czasie czyjegoś ataku padaczki ? Jak rozpoznać udar u innej osoby ? Jak prawidłowo poprowadzić resuscytację ? Jak prawidłowo położyć poszkodowanego w pozycji bocznej ustalonej ? Ale kurwa nie !!!! Po chuj jak można nagrywać i wrzucać na sadola...
Ciekawe czy też byś się cieszył i komentował gdyby to był twój stary, stara, starego stary lub stara lub inni stary, lub kurwa ktokolwiek z rodziny. Jest czas dla żartu ale i czas by w końcu coś zrozumieć......
Buzka pojebani sadole