"Polacy nie mają zdania, czy broń palna powinna być szerzej dostępna." No bo i czemu mają mieć zdanie, przez 70 lat musieli trzymać mordę na kłódkę i nagle, ot tak, wyjść z tej apatii? W Unii jest zabroniony powszechny dostęp do broni, więc możemy kurwa zapomnieć, te nasze wiejskie lemingi nigdy w życiu nie zrobią czegoś, czego nie przetestowano w Unii. Choć zgodnie z danymi, mamy najbardziej rygorystyczne prawo jeśli chodzi o prawo do obrony i posiadania broni [nie tylko palnej]. Jeśli ktoś się przyjrzy wszystkiemu co się dzieje w polityce w Polsce, zauważy pewien wzór: Katastrofa CAS, Smoleńsk, samobójstwa, morderstwa: Najwyższe dowództwo wojskowe w Polsce dosłownie wyparowało w ciągu 2 lat [w tym wysocy oficerowie służb, szyfranci i analitycy]. Obecnie przychodzą ludzie z zewnątrz [chuj wie, pewnie śpiochy KGB], nie mamy sprzętu do F-16, nie ma pasów startowych, radary są niesprawne, jednostki pancerne stacjonują w dziwnych miejscach, marynarki wojennej nie ma, zwyczajnie i po prostu nie ma. Ja rozumiem chłopaków z 39 roku, którzy chcieli umierać za Polskę, bo żyli przez jakiś czas w dosyć wolnym kraju. Gdyby nastała wojna i rozdawano by broń na ulicy, to bym napluł w twarz politykom, którzy będą przemawiać o wolności i zasadach, a potem spierdolą [tak samo jak ci nasi "wielcy" w 39] za granicę. Za taką Polskę nie będę walczył. Albo jestem w tym kraju wolnym człowiekiem i mam swoje prawa, albo jestem niewolnikiem jebanego systemu opiekuńczego i radźcie sobie sami. Za dużo już, moi bracia, wspaniałych Polaków zginęło dla tej ziemi, by pozwalać na takie traktowanie. Posiadanie broni [nie tylko palnej] 7 sztuk na 1000 obywateli, przy czym w Niemczech ponad 100. Obecne manewry Rosji i Białorusi przy naszej granicy, ćwiczenie wariantów wejścia do Polski w celu "pomocy
", wszyscy fachowcy i wojskowi, którzy mówią o tym, że około tygodnia zajmie Rosji zdobycie Polski i jest to optymistyczny wariant, a nad naszym wojskiem czuwa ten oto człowiek:
Niedługo zrobię obszerny temat wojskowy, dokładnie liczby i stan przygotowania, póki co, jeszcze o broni palnej, pewien gość, który pisał, że jest policjantem wrzucił tu jakiś czas temu fajny tekst, jak tylko znajdę, to...
sadistic.pl/posiadanie-broni-palnej-w-polsce-vt159502.htm?highlight=1651062