Wysłany:
2012-06-03, 0:10
, ID:
1174267
17
Zgłoś
Tego rodzaju manifestacje powinny być zabronione w Naszym kraju...
nie dlatego, że jestem homofobem....bo sam jestem gejem.
problem polega na tym, że taka manifestacja kreuje i tylko utwierdza jakiś stereotyp homoseksualistów. Ja mimo, że jestem gejem irytuję się bardzo na widok faceta, który chcąc walczyć o jakieś swoje prawa, przebrany jest za kobietę. dla mnie też nie jest to normalny widok.
Na takie manifestacje chodzą osoby, które totalnie są pogubione w tym co robią...i co czują.
zdecydowana większość gejów (pedałów - jak zwał, tak zwał) nie obnosi się ze swoją orientacją, chce żyć, tak jak każdy zwykły człowiek - i nie ma w tym nic złego.
to jest ten paradoks, bo będąc gejem sam jestem po części homofobem.
w każdym środowisku są jakieś skrajności.
tutaj tylko chodzi o jedno. by nie oceniać ludzi tylko i wyłącznie ze względu na orientację. gej ma takie samo prawo do życia, jak każdy inny człowiek.
kraje które jednak są bardziej rozwinięte pod względem świadomości wielu aspektów ludzkiej natury takie manifestacje traktują z lekkim dystansem.
jestem 32 letnim lekarzem, który zagląda tutaj tylko i wyłącznie na jakieś ciekawostki medyczne. powiem tak: nikt nie lubi skrajności, ja też nie. fakty są takie, że orientacji seksualnej się nie wybiera, trzeba z tym żyć i dać żyć innym. byle tylko nikt mi nie mówił co mam robić. kierujmy się etyką...a wszystkim Nam się lepiej będzie żyło.
nie chodzi o to, żeby zmusić wszystkich ludzi do tego aby nagle pokochali wszystkie osoby innej orientacji i uznały to za normalne. każdy za normę uznaje co innego. dla mnie normą jest to, że występuje w naturze kilka orientacji, niezależnie od naszego wyboru. dla innego normą jest tylko jedna orientacja, bo jest ona w większości...i dobrze! i ma do tego prawo.
chodzi tylko o to by nie krzywdzić się na wzajem. by przestrzegać pewnych norm etycznych. nie musimy się lubić, ale nie zabijajmy się ze względu na płeć, kolor skóry, czy orientację. bo gdybym ja mógł być hetero to pewnie bym nim został.
temat rzeka. ale piszę to by niektórzy mogli zrozumieć, że to nie Ci ludzie na paradzie prezentują to środowisko.
i daje wam rękę uciąć, że przynajmniej macie w swoim otoczeniu przynajmniej jednego kolege który jest gejem.
nie wszyscy wyglądają jak Ci z parady. po mnie jeszcze nikt się nie zorientował. i żyje i mam swoje życie, faceta od 6 lat i jest mi dobrze.
homoseksualizmem nie da się zarazić! tu nie chodzi o styl bycia, modę itd. nie da się nagle pokochać faceta...od tak, bo sobie tak wybrałem. i tu raczej nie chce się propagować takiego stylu życia, a tylko to, że jesteśmy i że nadal niektórzy traktują nas jak margines społeczny...- choć w wielu przypadkach nie dziwie się...ale jak już powiedziałem...zawsze są jakieś skrajności.